La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització per extorquir a més de 100 víctimes en tot el territori nacional a través de la publicació d’anuncis ficticis en plataformes de cites en línia amb contingut sexual. En l’operació han sigut detingudes 34 persones i investigades altres 27 més.

S’han realitzat set registres domiciliaris en les localitats de València, Burjassot, Alfafar, Sedaví i Tous. Les detencions han tingut lloc en diverses localitats valencianes: Alfafar, Burjassot, Benigànim, Xiva, Llíria, Manises, Sedaví, Sagunt, Tous, València i Xàtiva. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Montcada.

En els registres s’han intervingut 50 telèfons mòbils, targetes bancàries, 6.505 euros en efectiu, 180 grams d’haixix, 281 grams de marihuana i 164 grams d’amfetamines, a més d’armes prohibides (defensa extensible, esprai de defensa personal i matxet de gran grandària) i cambres espies.

També s’han confiscat joies, rellotges, material informàtic i electrònic així com documentació falsa utilitza pels presumptes autors i documentació de tercers, targetes bancàries a nom de víctimes d’extorsió i mules econòmiques.

Igualment, s’han realitzat diverses inspeccions en locutoris de València que va utilitzar l’organització per a donar d’alta més de 500 línies de telèfon amb identitats falses.

Anuncis ficticis en plataformes de cites en línia amb contingut sexual
L’organització publicava anuncis ficticis en plataformes de cites en línia amb contingut sexual. Els clients d’aquests serveis realitzaven anomenades a la suposada casa de cites amb la finalitat de concertar una trobada, moment en el qual els perjudicats es convertien en víctimes de l’organització als quals exigien pagaments de diners.

Cal destacar que l’organització investigava minuciosament la privacitat de les víctimes amb la finalitat d’obtindre tota la informació possible per a utilitzar-la amb posterioritat. Una vegada recopilat les dades, realitzaven una trucada telefònica a les víctimes fent-se passar per integrants de màfies de l’Est, els quals estaven enfadats perquè els havia fet perdre el temps a ell i a les seues xiques. Els autors fins i tot feien ús de vídeos de persones torturades que es negaven a pagar, així com vídeos mostrant a individus emmascarats empunyant armes de foc o matxets de gran grandària.

A vegades, extorquien a les víctimes fins que aquestes esgotaven els seus fons i després els exigien que sol·licitaren préstecs personals fins a deixar-les en la ruïna absoluta.

Els pagaments realitzats per les víctimes s’ingressaven en comptes bancaris de persones que actuaven com a mules econòmiques, cedint les seues dades personals a canvi d’un benefici econòmic. Aquestes persones eren reclutades al carrer pels membres de l’organització que ocupaven llocs jeràrquics superiors, la qual cosa dificultava la investigació.

Un dels líders de l’organització, assidu a locals de joc i cases d’apostes, utilitzava aquests establiments per a blanquejar gran part dels diners que ingressaven els perjudicats en el compte de les mules econòmiques.

A través dels dispensadors d’efectiu de què disposen aquests llocs aconseguien burlar les limitacions establides per les entitats bancàries per a l’extracció de diners en caixers automàtics. En aquest sentit, s’està investigat a dues treballadores d’una casa d’apostes per la seua presumpta col·laboració en el blanqueig dels diners.

No hay comentarios

Dejar respuesta