Destacats càrrecs de Compromís presenten a Xàtiva la campanya #TracteJust

El representants de Compromís participen en un esmorzar amb empresaris i comerciants per escoltar les seues necessitats i implicar-los en aquesta campanya clau per al futur de l’economia valenciana

rueda-prensa-compromis-diaridigital.esDestacats representants de Compromís a diverses institucions han presentat hui a Xàtiva la campanya #TracteJust que la coalició ha posat en marxa a tot el País Valencià perquè la gent prenga consciència de la doble discriminació que pateixen els valencians i valencianes per part del govern central del PP i a la vegada implicar tota la societat civil en aquesta reivindicació. “D’una banda som l’autonomia pitjor finançada i de l’altra som el territori que menys inversions rep de tot l’estat. Som pobres i paguem com si fórem rics”, així ho ha destacat la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, en la roda de premsa que ha ofert hui juntament amb el síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri; el portaveu de Compromís al Parlament espanyol, Joan Baldoví, la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, i la portaveu de Compromís per Xàtiva i segona tinent d’alcalde, Cristina Suñer.

mariajose-amigo-diaridigital.esAmigó ha explicat que els valencians “representem l’11% de la població i el 10% del PIB estatal i en canvi sols rebem el 3,5% d’inversió real”. També ha denunciat que el 2016 “érem el territori amb menys inversions estatals i damunt, el govern central només va executar el 50% de la inversió pressupostada, una situació que ara al 2017 encara es vorà empitjorada”. A aquestes mancances cal afegir, ha dit Amigó, “dos elements que llasten encara més la nostra economia, d’una banda, el fet que el govern central no aposte pel corredor mediterrani i d’altra, el deute històric que manté l’Estat amb el territori valencià que puja ja a 16 mil milions d’euros”. La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha lamentat que “amb un finançament just podríem, entre altres coses, acabar amb els barracons, construir 78 noves escoles i eliminar les llistes d’espera de la dependència”.

baldovi-diaridigital.esPer la seua part, el portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha afirmat que “o ens plantem o l’Estat seguirà tractant-nos amb la mateixa displicència que porta fent-ho tots aquests anys de govern de Mariano Rajoy a Madrid” i, com el síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha qualificat de “traïdors” als diputats valencians del PP i Ciudadanos, els quals, “han votat alegrement a favor d’uns pressupostos infames per als valencians i en contra de les 200 esmenes presentades per Compromís a aquests”.

Fran-Ferri-diaridigital.esFran Ferri ha explicat com tots els grups parlamentaris a les Corts Valencianes van acordar rebutjar els pressupostos i coordinar esmenes per a revertir la discriminació però que “malauradament ni PP ni Ciudadanos són de fiar i a la primera de canvi van trair la confiança dels valencians”. I ha afegit, “és el moment de dir prou i mobilitzar-nos, per això donem suport a la manifestació unitària que van proposar els empresaris i sindicats per a una data pròxima al 9 d’octubre. Cal que els valencians deixem de ser invisibles”.

agueda-diaridigital.esPer la seua part, la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha explicat detalls de la campanya #TracteJust, i ha remarcat que aquesta s’allargarà durant els pròxims dos anys. “No pararem fins a fer-nos visibles, és una qüestió d’urgència. El posicionament del PP en contra d’un finançament just és una broma de mal gust”.

cristina-sunyer-diaridigital.esCristina Suñer, segona tinent d’alcalde i portaveu de Compromís per Xàtiva, ha destacat que, com a entitat local, “els esforços s’han de centrar en recolzar totes les accions iniciades des de la resta d’administracions valencianes i explicar des de la transparència i el rigor les mancances que tenim a causa del menyspreu del govern central”. Suñer ha assegurat que no té cap dute que “el govern municipal treballarà en bloc, com ha demostrat recolzant la moció presentada per Compromís, per reivindicar i reclamar un tracte just per a este país i la seua gent».

Suport dels empresaris i Comerciants de Xàtiva a la campanya #TracteJust

almuerzo-compromis-diaridigital.esCristina Súñer, Maria Josep Amigó, Joan Baldoví, Fran Ferri i Àgueda Micó han participat al matí en un esmorzar amb empresaris i representants dels comerciants de Xàtiva per exposar-los tot el que s’està fent des de Compromís a favor de l’economia valenciana i escoltar les seues preocupacions i necessitats. Els empresaris han mostrat el seu suport a la campanya ja que, com ha assegurat el portaveu a Madrid de Compromís, Joan Baldoví, “la discriminació que patim de part de l’Estat, tant pel que fa al deute històric, un sistema de finançament nefast amb el País Valencià i uns pressupostos que ens maltracten, afecten directament a l’economia de cadascun dels nostres municipis i entre ells Xàtiva”. Així, ha posat l’exemple d’un dels empresaris amb qui ha esmorzat, el qual li ha explicat que per fer negoci amb la seua empresa, ha de dur els seus productes a un preu molt elevat fins a Perpinyà quan si s’haguera construït el corredor mediterrani simplement els hauria de dur a Silla.

No hay comentarios

Dejar respuesta