Canals celebra el 27 de juliol la tradicional “Nit del Farolet”

L’Ajuntament de Canals, en un treball coordinat de diverses regidories, amb la inestimable ajuda de l’associació de col·laboradors de Canals Ràdio, han organitzat una nova edició de la ja tradicional “Nit del Farolet” que, enguany, se celebrarà dijous, 27 de juliol, a les 22.00 hores des de l’Avinguda Vicent Ferri.

Aquest tradicional acte compleix la seua 19 edició, des que el col·laborador més veterà de l’emissora municipal i director de l’espai radiofònic “Canals Història Viva”, Marcial Martínez, en el seu afany de recuperar tradicions de Canals organitzara la seva primera edició l’any 1998.

Més de mil persones de totes les edats es concentraran a l’Avinguda Vicente Ferri de Canals, amb el seu “Farolet”, elaborat de manera artesanal, per realitzar un recorregut d’una mitja hora per diferents carrers i places de la localitat, acompanyats per músics de la Unió Musical Santa Cecilia, un grup de “tabal i dolçaina”, Cabets i els membres del grup de danses “Canyamars”, juntament amb el mestre de cerimònies Marcial Martínez.

En finalitzar el recorregut tots els xiquets rebran com a obsequi una borsa de llepolies, mentrestant, que la resta d’assistents tindran l’oportunitat de gaudir d’una tallà de meló d’Alger que oferirà l’associació de venedors del mercat municipal.

En aquest sentit, la regidora de Fira i Festes, Celia Ibáñez, convida a tot el poble a gaudir d’aquest acte tan arrelat ja a la població i anima als més menuts a fer el seu farolet i participar en aquesta activitat familiar.

Per la seua banda, l’alcalde de Canals, Ricardo Requena, ha valorat aquest acte “com un esdeveniment cultural i festiu, com un acte propi, singular, importantíssim per la rememoració que es fa dels nostres avantpassats i d’allò que feien junts als carrers del nostre poble”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × cuatro =