El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent va atendre durant el passat any un total de 300.270 consultes mèdiques

El Departament de Salut Xàtiva Ontinyent ha fet pública la seua memòria d’activitat corresponent a 2016 de la que se desprèn que durant el passat any es van atendre un total de 300.270 consultes mèdiques.

Aquesta memòria suposa un resum en xifres del que significa l’atenció sanitària pública per a la població de les comarques de La Costera, la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés i part de la Ribera Alta.

A la vista de les dades, la gerent del departament, Margarita Llaudes, ha reconegut que “ens enfrontem a unes demores assistencials que han anat creixent constantment en els últims anys. Revertir aquesta tendència és una de les nostres prioritats com equip gestor”. En aquest sentit ha recordat que “ja s’estan adoptant mesures importants contra les demores quirúrgiques”.

Llaudes també considera que “es necessiten millores tant en infraestructures com en recursos humans i dispositius tecnològics”, unes manques “fruit de les polítiques de retallades patides durant molts anys”. No obstant, ha assegurat que enguany s’ha iniciat una “forta inversió” en l’Hospital d’Ontinyent i per a aquest exercici econòmic està prevista la construcció d’una nova àrea d’Hospital de Dia per a pacients oncològics en l’Hospital de Lluís Alcanyís de Xàtiva.

Pel que fa a l’Atenció Primària, la Gerent ha recordat la inversió conjunta de la qual es va informar recentment entre la Diputació de València i la Generalitat Valenciana que ascendeix a 936.959 euros.

Altres dades que es desprenen d’aquesta memòria destaquen que el departament compta actualment amb una plantilla de 1.131 professionals en l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, les dones suposen el 75,2% dels llocs de treball, i 614 en els centres d’atenció primària.
El departament ha tancat la seua memòria d’activitat amb increments en l’atenció i un augment de la despesa per habitant passant de 1.089 euros per habitant i any en 2015 a 1.129 en 2016.

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha atès durant el passat any un total de 300.270 consultes mèdiques en atenció especialitzada, d’elles 117.619 corresponen a consultes externes de l’Hospital Lluís Alcanyís, 95.678 del Centre d’Especialitats l’Espanyoleto de Xàtiva i 86.981 consultes realitzades en l’Hospital General d’Ontinyent.

Finalment, l’activitat quirúrgica del departament va registrar 13.796 intervencions quirúrgiques de les quals 5.120 van ser de cirurgia sense ingrés hospitalari (UCSI).

No hay comentarios

Dejar respuesta