El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent celebra una Jornada del Dolor

La Unitat del Dolor del Departament de Salut Xàtiva Ontinyent ha organitzat per a hui la V Jornada de dolor dirigida a professionals mèdics i d’infermeria tant d’atenció primària com d’especialitzada.

La Jornada començarà a les 16:00h i comptarà amb huit ponències que es celebraran als salons de l’Hotel Mont Sant de Xàtiva.

La Jornada s’obrirà abordant el tractament farmacològic del dolor oncològic, a càrrec de la Dra. Montserrat Reche de la Unitat del Dolor, després el Dr. Roger Sánchez parlarà de les tècniques intervencionistes en aquest tipus de dolor. El paper de la infermeria en el tractament del dolor ho abordarà la infermera de la Unitat del dolor Concepción Herrero.

La jornada contempla també tractar el paper del metge de família en la gestió del tractament del dolor oncològic, ponència que serà a càrrec del Dr. Francisco Villegas de l’Hospital Provincial de Castelló. Per part del servei de Traumatologia els doctors Carlos Arriete i José Tecles parlaran sobre les fractures patològiques i el seu tractament quirúrgic.
En l’última part de la Jornada el Dr. Pedro López del servei d’Oncologia explicarà els tractaments per pal·liar el dolor i el Dr. Manuel Hernández de la Unitat de cures pal·liatives i domiciliaris, tractarà els aspectes clínics i ètics en la sedació al final de la vida.

La jornada es tancarà amb la ponència de la responsable de l’àrea de psico-oncologia Montiel Chelet, de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, sobre els mites i pors del dolor.

No hay comentarios

Dejar respuesta