Demanen 5 anys de presó per a una banda que traficava amb tabac en Xàtiva

La secció 4a de l’Audiència Provincial de València jutja este dimarts als 13 integrants d’una presumpta organització criminal acusada de traficar amb tabac de contraban a Xàtiva.

En l’inici del judici, la Fiscalia sol·licita provisionalment una pena de presó de cinc anys per a cadascun dels membres de la banda pels delictes d’integració en grup criminal i contraban.
Els fets pels quals estan encausats les 13 persones van tindre lloc entre febrer de 2017 i juliol de 2018 en la capital de la Costera. L’acusació pública manté que els processaments estaven perfectament organitzats amb un líder encarregat de proveir i organitzar la venda, que es duia a terme en dos comerços de Xàtiva (un forn i una botiga de llepolies) regentats per altres dos acusades i vigilats per dos integrants més de l’organització.
En els registres domiciliaris practicats en els establiments i en els habitatges dels processaments, els agents es van confiscar de nombrosos cartons i paquets de tabac de diferents marques.

A la casa d’un dels acusats es van localitzar també prop de 140 grams d’haixix que, segons l’acusació pública, tenia preparat per a vendre a tercers. Addicionalment, la Fiscalia demana per a este últim processament una pena de dos anys de presó (per a fer un total de 7) per un delicte contra la salut pública.
Els detinguts, de nacionalitats espanyola i ucraïnesa, tenien edats compreses entre els 21 i els 60 anys. Els agents van practicar onze registres en domicilis, trasters i establiments comercials de Xàtiva, Sant Antoni de Benaixeve, Torrejón de Ardoz i a la província de Còrdova en els quals van intervindre 13.166 paquets de tabac, uns 500 cigarrets artesanals, sis quilos de tabac picat, uns 48.225 euros en metàl·lic, cinc cotxes, 142 grams de, pel que sembla, haixix, divers material per a empaquetar tabac, una bàscula, una balança de precisió i un revòlver, entre els efectes més destacats.

Les investigacions es van iniciar al gener de 2017, en tindre coneixement la Guàrdia Civil que en dos comerços de Xàtiva es venia tabac de procedència il·legal. Durant les perquisicions desplegades, els membres del dispositiu van esbrinar que els negocis estaven regentats per membres d’una mateixa família, així com que eren controlats per un home que, segons les investigacions policials, va resultar ser el líder del grup. A Xàtiva es va registrar també un pis del carrer Escultor Esteve.

No hay comentarios

Dejar respuesta