Creu Roja envia un carregament d’articles de primera necessitat per a les persones afectades pel conflicte d’Ucraïna

L’enviament és finançat per la Generalitat en el marc del conveni d’Acció Humanitària entre la Conselleria de Cooperació i Creu Roja per a respondre a emergències internacionals

– Des de Picanya parteixen aquest dilluns fins a Hongria 990 tendals plàstics per a respondre a la crisi humanitària a Ucraïna i els països de l’entorn

Creu Roja Creu a la Comunitat Valenciana ha enviat un carregament de 990 tendals d’emergència des del seu centre logístic a Picanya (València) amb destinació a un altre centre similar de la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja (FICR) a Debrecen (Hongria), per a respondre a la crisi humanitària a Ucraïna i els països afectats de l’entorn.

L’enviament està finançat per la Generalitat en el marc del conveni d’Acció Humanitària que la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i Creu Roja disposen des del 2008 per a respondre a emergències internacionals causades per conflictes o desastres naturals.

Aquest carregament que parteix hui per carretera des de València forma part d’un simultani d’ajuda humanitària de la Creu Roja Espanyola des de diversos dels seus magatzems logístics, en concret des de Las Palmas de Gran Canaria, Barcelona i Madrid, ciutat aquesta des d’on van partir dos camions divendres passat amb la mateixa destinació.

Així mateix, a la resposta de suport a la intervenció a Ucraïna, Creu Roja preveu destinar els fons del conveni d’Emergències signat amb l’Ajuntament d’Elx (Alacant).

Per a donar resposta a aquesta emergència la FICR va establir el citat magatzem regional a Hongria, des del qual es distribueix l’ajuda a Ucraïna ia la resta de països de l’entorn en funció de les necessitats detectades, i juntament amb la resta d’articles que aporten altres societats nacionals de Creu Roja, coordinades amb la Federació.

En total, Creu Roja enviarà des dels diferents magatzems logístics un total de 5.183 sets de cuina familiar per a 5 persones, 9.900 mantes, i 15.985 tendals plàstics per aïllar la pluja i el fred, valorat en més de mig milió d’euros.

18 milions de persones afectades pel conflicte

De manera paral·lela, Creu Roja Espanyola ha realitzat una crida per aconseguir fons amb què atendre les necessitats humanitàries de la població afectada a Ucraïna i països veïns. Es pot col·laborar a través de www.cruzroja.es (consultar ací), mitjançant l’enviament de SMS amb la paraula UCRANIA al 38088 per donar 3,00 euros, o mitjançant BIZUM al 33512, a més dels canals tradicions de transferència bancària i telèfon 900 104 971.

S’estima en 18 milions de persones les afectades pel conflicte i amb necessitats de cobertures bàsiques (higiene, abric, cuina, etc.), accés a aigua segura, assistència sanitària, protecció i restabliment de contactes familiars.

La Creu Roja Ucraïna assisteix les persones afectades pel conflicte en àrees en què l’accés als serveis de salut és limitat, proporcionant formació en primers auxilis i brindant-los assistència amb equips mòbils de salut, amb atenció psicològica i psicosocial, donant-los suport en mitjans de vida o amb informació sobre l’artilleria sense explotar, entre d’altres.

En els darrers dies, la Creu Roja ha salvat nombroses vides gràcies a l’evacuació i l’assistència sanitària, i més de 30.000 persones han rebut assistència amb articles d’emergència i aliments; s’ha donat suport per a la reubicació a zones més segures, amb especial atenció a les persones amb discapacitat, i s’estan habilitant centres de recepció a escoles i altres edificis comunitaris per albergar el nombre creixent de persones desplaçades.

Paral·lelament, s’ha obert una línia d’atenció telefònica per a proporcionar suport psicosocial al personal i voluntariat de la mateixa Creu Roja Ucraïnesa. Totes les Societats Nacionals dels països veïns estan prestant assistència a les persones que creuen la frontera, amb especial presència de la Creu Roja a Polònia, Romania, Eslovàquia, Rússia, Moldàvia, Lituània i Hongria. La Creu Roja polonesa, per exemple, ha establert punts humanitaris d’atenció en cinc dels huit llocs fronterers habilitats, proporcionant assistència sanitària urgent, suport psicosocial i allotjament temporal així com distribuint aliments i estris bàsics.

Creu Roja no té previst obrir centres de recollida d’aliments, ni medicaments ni altres tipus d’articles. L’organització garanteix que les persones reben el suport que necessiten i que aquest suport siga de la manera més eficaç i eficient possible.

Pot ser molt difícil classificar, emmagatzemar, transportar i distribuir béns com roba, aliments, articles de la llar, medicaments. Aquests reptes units a les dificultats de transport i a la cadena de subministrament logístic en un escenari que canvia ràpidament, tant per l’evolució del conflicte a Ucraïna com pels desplaçaments de població a altres països, fan molt difícil garantir l’adequat maneig i distribució dels béns i que aquests responguen a les necessitats de la població.

Les contribucions econòmiques a la Creu Roja o altres organitzacions que responguen a sol·licituds de suport a la regió permeten respondre de manera més eficient a les necessitats de la població.

Creu Roja, durant els gairebé huit anys de conflicte, està treballant a la regió del Donbás atenent la població civil, subministrant articles de primera necessitat, assistència sanitària, o treballant per al restabliment serveis essencials, com l’abastament d’aigua. Hui dia, la prioritat és ajudar la població civil en els moments de més tensió i ansietat, així com assegurar que siga tractada amb humanitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta