El COR assumirà la gestió de cinc nous ecoparcs

El Consorci de Residus V5 assumirà en les pròximes setmanes la gestió de cinc nous ecoparcs inscrits en l’àmbit de la Costera, la Canal, la Vall d’Albaida, la Safor i el Valle de Ayora. L’organisme va aprovar ahir assumir la gestió dels ecoparcs fixes de Bocairent, l’Olleria, Jalance, Ayora i Navarrés. Aquestes instal·lacions es sumen als quatre primeres que el COR ja va recepcionar a Fontanars dels Alforins, Vallada, la Font de la Figuera i Alfarrasí. A continuació, seguiran el mateix camí els punts nets d’Oliva, Gandia, Ontinyent i Xeraco, on existeixen negociacions avançades. La cessió permet als ajuntaments alliberar-se de l’elevat cost que els representa el manteniment dels ecoparcs i obri la porta a introduir rebaixes en el rebut municipal del fem.

La nova direcció del Consorci, que presideix Roger Cerdà, va canviar el mapa d’ecoparcs després del fracàs de la planificació prevista en l’anterior legislatura, segons expliquen. I és que, dels 57 ecoparcs projectats en el contracte amb la concessionària Vytrusa només es van arribar a materialitzar Xàtiva i Canals a causa de les reticències dels ajuntaments pels elevats preus de l’adjudicació, que van desincentivar la cessió dels ecoparcs dels ajuntaments al COR.

D’altra banda, la comissió de govern començarà a partir d’ara la celebració de les seues reunions en diferents municipis que formen part del consorci. La primera trobada es va celebrar ahir a la Font de la Figuera. La pròxima reunió se celebrarà a Torrella, que també s’ha oferit per rebre els membres de la comissió de govern.

Finalment, el consorci va donar ahir un dels primers passos per canviar de seu social i traslladar-se al nucli antic de Xàtiva. El president del COR i alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, preveu instal·lar-se en una zona pròxima a la plaça del mercat amb l’objectiu d’anar dotant de serveis el nucli històric de la ciutat.

No hay comentarios

Dejar respuesta