El COR ajorna a setembre la creació de la xarxa d’ecoparcs mòbils per a aconseguir un major consens

El Consorci de Residus va ajornar ahir fins al 28 de setembre la decisió de ficar en marxa l’any pròxim un total de deu nous ecoparcs mòbils, que se sumaran a l’únic que existeix ara.

L’assemblea, celebrada en la Casa de Cultura de Xàtiva, ha decidit ampliar la informació als alcaldes en les pròximes setmanes. Aquesta nova etapa de diàleg cerca aconseguir un major nivell d’eficiència del sistema i que fins i tot en les pròximes setmanes es puguen incorporar més ecoparcs fixos.

Entre les directrius del COR per al futur model de gestió dels residus ja es va anunciar en el seu moment l’aposta pel model itinerant per a tractar d’arribar als nivells de reciclatge que exigeix la normativa estatal de residus.

La idea del COR és que aquests ecoparcs arriben a cobrir al 100% dels 93 municipis que ho integren. Encara que la ficada en marxa de tots a ple rendiment està prevista per a juny de 2017, bastant abans ja funcionarian de manera provisional.

El COR destinaria 2,6 milions d’euros per a implementar aquesta millora. Dos milions són el que costen els ecoparcs, i uns 600.000 euros els diners que està previst destinar a la informatització del procés de recollida.

A més, aquest projecte, segons calculen des del COR, permetrà la creació de 15 llocs de treball: un per al coordinador d’aquest operatiu i 14 per als empleats que es necessiten.

No hay comentarios

Dejar respuesta