El Conservatori de Xàtiva acollirà del 26 de juny al 7 de juliol l’escola per a joves músics ‘Emergents’

Aques migdia s’ha presentat a Sant Agustí la primera escola de música d’estiu. A la presentació de «Emergents», han participat Empar Penadés, regidora de Música i Conservatori i Carles Salvador, coordinador de l’escola.

empar-penedes-diaridigital.esTal i com ha assenyalat Penadés «Emergents vol ser un espai on els i les músics puguen crèixer i descobrir altres perspectives de la música. Considere que esta escola no és una escola més sinó un projecte singular que portarà fins a Xàtiva excel·lents professionals que aproparan d’una manera diferent l’aprenentatge musical i que a més, en mols casos, són referents per a molts dels i les joves músics de hui en dia.».

Emergents es celebrarà del 26 de juny al 7 de juliol i comptarà amb figures tan reconegudes com el compositor i director guardonat internacionalment Ramon Garcia i Soler; el fundador de la Sedajazz, considerat el pare del jazz a València, Latino Blanco o Jordi Reig, musicòleg i integrant d’Al Tall.

A més, com ha destacat Carles Salvador «també hem apostat per professorat de molta qualitat i jove per treballar les connexions interdisciplinars entre diversos estils». En este sentit formen part del professorat destacats músics com Marcos Úbeda, trombó de Zoo i Obrint Pas; Gustau Garcia, percussionista d’Auxili o Sayuri Akimoto, formada als Estats Units i guardonada en nombroses ocasions.

escoleta-de-musica3-diaridigital.esEl curs està dissenyat, com ha descrit el seu coordinador, Carles Salvador «en jornades de 8:00h a 14:00h de la vesprada en les quals els alumnes es dividiran per nivell i instrument per treballar primer la tècnica però és un curs on volem primar el treball col·lectiu per això donarem especial importància a la integració i el treball en combos i grans conjunts». Com ha descrit Salvador, «treballarem integrant la tècnica amb l’expressió corporal, la comunicació, la posada en escena i el treball d’improvisació no només en la música clàssica, també en la moderna i tradicional».

A més de les classes de tècnica i els combos s’han preparat tallers magistrals amb artistes i músics de prestigi. De la música clàssica a la més moderna, passant per la tradicional, els alumnes treballaran amb l’objectiu d’un gran concert final on participaran: Quico Tur i Ivan Gosip, d’Aspencat, Feliu Ventura, Josep Nadal i Àlex Seguí, de la Gossa Sorda i Xavi Sarrià i Miquel Gironés, d’Obrint Pas, i Pep Gimeno «Botifarra» que tindrà lloc el 6 de juliol a un espai, encara per determinar, de Xàtiva. A més, estos artistes assajaran amb els alumnes i els explicaran les seues experiències en el món de la música.

Com ha dit Salvador «pretenem posar en contacte als estudiants amb les diferents realitats musicals que els envolten. Trencar els prejudicis, incorporar els nostres instruments a qualsevol tipus de música. Tocar junts, fomentar l’autoconfiança amb el nostre instrument, desenvolupar l’oïda, l’instint i la intuïció a l’hora de tocar en conjunt. I sobretot que gaudisquen de la música».

Emergents està adreçada a estudiants de grau elemental i mitjà o a joves amb inquietuds musicals d’entre 14 i 30 anys. Les inscripcions es podran fer a partir de la pròxima setmana a través del web www.escolaemergents.com i el preu són 75 euros per als alumnes del Conservatori Lluís Milà i les escoles de música de les bandes de Xàtiva i 100 euros per a la resta d’alumnat. Hi ha 160 places dividides en les especialitats de Piano, Vent Metall, Vent Fusta, Corda, Guitarra, Percussió i Dolçaina. A més s’ha habilitat una pàgina de facebook per poder seguir totes les novetats d’Emergents.

PROFESSORAT:
– Piano: Sayuri Akimoto i Ricardo Belda
– Vent metall: Marcos Úbeda, David Martinez i Gabriel Garcés
– Corda: Àlex Puchades
– Vent fusta: Toni Fort, David Marco i Azahar Iborra
– Percussió: Carlos Peiró i Gustau Garcia
– Grans Conjunts: Ramon Garcia i Soler, Àlex Puchades, Marcos Úbeda i Dani Rengel
-Guitarra Clàssica: Dani Rengel
-Dolçaina : Miquel Gironés

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos × 5 =