Conselleria dota a Canals amb 10.625€ per al projecte de memòria històrica

La Conselleria de Justícia ha concedit a l’Ajuntament de Canals 10.625 € a través de les subvencions destinades per a la realització de projectes i iniciatives en matèria de recuperació de la memòria històrica. El projecte, plantejat per la regidoria de Patrimoni, estarà format per tres punts importants.

Primerament es crearà una beca perquè un professional en la matèria treballe en la recopilació de tots els documents localitzats sobre la Guerra Civil i la dictadura franquista a Canals, amb la finalitat de publicar-la en un format físic o audiovisual. En segon lloc, un aspecte a tindre en compte és que es continuarà conjuminant esforços amb associacions i particulars que duen a terme estudis independents al respecte, com s’ha estat fent fins ara. Finalment, al tractar-se d’un centre de recuperació de memòria històrica, es pretén que el projecte estiga viu i en constant moviment, on tothom puga contribuir amb nova informació de forma continuada.

Està previst que el procés comence a setembre, una vegada s’hagen realitzat les reunions amb el Departament de Geografia i Història de la Universitat de València i l’Associació de Memòria Històrica de València, amb qui es treballarà d’a prop per a realitzar un catàleg de vestigis, i al mateix temps, rebre formació sobre el seguiment de la llei de Memòria Històrica.

Segons destaca Antoni Orea, regidor de Patrimoni, “estem molt satisfets perquè és la primera vegada que un projecte d’aquesta mena es realitza a Canals, a més és una de les quantitats més altes que s’han atorgat entre totes les localitats que s’han presentat”. Per acabar afegís que “la recuperació de la memòria històrica és la recuperació de la memòria de tot un poble, i ara es podrà estudiar amb un criteri professional el que va passar a Canals en un moment determinant de la història”. Per últim, a causa de l’escassa diferencia entre la quantitat que s’ha atorgat a Canals i els 12.500 € que s’havien sol·licitat a Conselleria, es té previst que l’Ajuntament cobrisca la resta del pressupost i així mantenir íntegre el plantejament del projecte.

No hay comentarios

Dejar respuesta

nueve − 8 =