El Consell Económic i Social de Xàtiva es reunirà aquesta vesprada

Aquesta vesprada se celebra una nova reunió del Consell Econòmic i Social de Xàtiva (CESX). Entre els punts de l’ordre del dia destaca la sol·licitud de l’associació feminista Xateba per tal de ser admesa com a nou membre del Consell Econòmic i Social. Amb tal finalitat, el CESX revisarà el procés de modificació dels estatuts. D’altra banda, aprofitant la recent constitució del Consell de Ciutat, es donarà a conèixer al CESX aquelles propostes sorgides en l’àmbit del procés de pressupostos participatius Decideix Xàtiva que tinguen relació amb l’àrea de Promoció Econòmica.

En aquesta sessió del CESX, també es presentarà l’estratègia de ciutat Xàtiva 2017. L’objectiu d’aquest pla és la consideració del patrimoni com a fil conductor que permeta dissenyar els eixos de desenvolupament territorial, econòmic i social del futur de la ciutat, tot considerant Xàtiva com a referent del patrimoni del poble valencià.

L’estratègia inclou cinc línies de treball: el patrimoni arquitectònic, el patrimoni immaterial, el patrimoni mediambiental relacionat amb els aspectes agrícoles, gastronòmics i lúdics; el patrimoni derivat de la generació d’indústries culturals i creatives i el patrimoni relacionat amb la cultura general i la formació.

Aquestes cinc línies de treball conduiran a altres línies d’actuació estratègica per a desenvolupar les activitats econòmiques i socials que puguen impulsar aquesta evolució.
El primer pas és dur a terme un diagnòstic de la realitat econòmica i social de la ciutat de Xàtiva, que es preveu realitzar al llarg de la primera setmana del mes d’abril. A continuació, es realitzaran enquestes per detectar les potencialitats patrimonials (arquitectònic, immaterial, indústries culturals, etc.). Aquesta informació es recolliria en un document únic per assenyalar les línies potencials de desenvolupament estratègic.

A banda d’aquestes qüestions, es farà una exposició dels fons europeus als quals es pot optar des d’aquest òrgan, així com el seguiment i avaluació del Mercat de la Terra, FirAll i Carrers del Mercat i una valoració de l’impacte de l’estratègia Aparcament Xàtiva 2017 en el comerç local, amb mesures com la nova ordenança de l’ORA i la gratuïtat de la primera hora en aparcaments públics de Glorieta de José Espejo i plaça de l’Estació.

No hay comentarios

Dejar respuesta