El Consell Agrari de la Font exigeix solucions

L’Ajuntament de la Font de la Figuera du dos anys reclamant una solució digna de les aigües arran de les obres de l’autovia i l’AVE, especialment al seu pas per la Foia de Manuel i el barranc dels Molins, que acaba passant per davant de la Cooperativa la Vinya i desemboca posteriorment en el camí de la “Veredeta”, sense cap canalització.

La modificació realitzada per Carreteres suposa una variació dels abocaments en camps particulars que queden totalment inundats sense alternativa ni expropiació.

Per tal de tractar aquest assumpte de nou, s’ha reunit el Consell Agrari Local, que exigeix la immediata solució a aquest problema que hauria d’arribar des d’aquest mateix Ministeri.
L’alcalde del municipi, Vicent Muñoz ha destacat a la Conselleria com a peça fonamental en aquest assumpte. També ha insistit en que “necessitem més informació al respecte sobre terminis i actuacions, perquè qualsevol desenvolupament urbanístic que haguem de fer podria quedar en suspens fins que el Ministeri acabe totes les seues actuacions en el terme municipal de la Font de la Figuera”.

L’Ajuntament fa anys que lluita per trobar solució a les dificultats de canalització de les aigües derivades per les obres que passen per la Font. El consistori, juntament amb els representants de la Comunitat de Regants i de la Cooperativa La Viña fa temps que transmeten a les diverses direccions generals seua preocupació de que amb l’arribada de les tempestes s’inunden camps, quedant totalment inutilitzats, amb l’alt cost que això suposa per als agricultors.

En paraules de l’alcalde, Vicent Muñoz, “és responsabilitat de qui ha realitzat les obres buscar la millor solució i el més ràpidament possible”. Si la solució que plantegen, apunta, “passa per inundar uns camps que acabe abocant al túnel del ferrocarril i aquesta inundant el Barranc d’Ernesto (Gil-Martínez) ens posicionarem en contra i estudiarem les accions legals pertinents per evitar aquest abocament de conques”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

16 − 14 =