Condemnen a 16 anys de presó a la parella que va assassinar a un company de pis a Xàtiva

La Secció Cinquena de l’Audiència Provincial de València ha imposat sengles penes de 16 anys de presó a un home i una dona units per una relació de parella per assassinar a un home amb el qual compartien pis la nit del 29 d’octubre de 2019 a la ciutat de Xàtiva.

Els condemnats hauran d’abonar de manera solidària 30.000 euros en concepte de responsabilitat civil a la germana de la víctima, després que un jurat popular emetera el passat 3 de maig un veredicte de culpabilitat per a tots dos.

Segons recull la sentència, els fets van ocórrer en l’habitatge compartit, després del sopar, quan els penats van utilitzar dos ganivets i van assestar a la víctima múltiples punyalades per tot el cos.

El jurat va considerar provat que el mort portava temps insinuant-se amb finalitats sexuals a la condemnada i que ni ella ni el seu company sentimental suportaven aqueixa situació.

La nit del crim, la víctima havia consumit estupefaents i begudes alcohòliques, per la qual cosa es trobava en un estat d’ensopiment i tenia limitada la seua capacitat per a defensar-se.

D’aqueixa circumstància es van aprofitar els agressors per a cometre l’assassinat. L’agredit va morir als pocs minuts de resultar ferit a conseqüència d’una de les punyalades rebudes, que li va partir la tercera costella i li va ferir en el cor.

Després de l’assassinat, la parella va trucar al telèfon d’Emergències 112 i va comptar, amb la intenció d’atribuir-li la responsabilitat dels fets a terceres persones, que havien apunyalat a un amic seu.

La sentència dictada ara pel magistrat de l’Audiència que va presidir aquest judici amb jurat no és ferm i es pot recórrer davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

No hay comentarios

Dejar respuesta