Compromís Xàtiva insta a la corporació a adherir-se al codi de bon govern

El grup municipal Compromís ha presentat a la resta de la corporació de Xàtiva una moció per adherir-se al Codi de Bon Govern aprovat pel Consell el passat mes de maig.

Esta iniciativa, a la qual s’han adherit tots els grups, és, segons Cristina Suñer, “el mecanisme més eficaç de control del poder i l’ètica pública i de demostrar, com venim dient, que tenim paraula”. Súñer ha afegit que “el Codi de Bon Govern és, a més, una eina de regeneració democràtica que implica el compromís de promoure la participació, el progrés, la justícia social, la llibertat, l’honestedat, la decència política i la confiança de la ciutadania en les seues institucions i per això, des de Compromís, considerem que els regidors i les regidores xativines han d’adherir-se a este document”.

L’adhesió dels regidors és voluntària i individual el que des de Compromís s’interpreta com una manera de fer pedagogia i donar exemple a la ciutadania en un moment en el qual és evident que la solvència pel que fa a l’ètica i honestedat de la classe política ha trontollat.

En este sentit des de Compromís es celebra el recolzament dels altres grups per presentar esta moció de manera conjunta al ple que es celebrarà el proper dissabte. A més, els insta a posar ja data per celebrar un acte públic on tota la ciutadania puga ser partícip d’aquesta adhesió.

No hay comentarios

Dejar respuesta