Compromís per Novetlè lamenta el personalisme del govern municipal

El plenari del 25 de juliol va tornar a ser un exemple de falta de participació.

El 25 de juliol es va celebrar el ple ordinari del nostre ajuntament que es va desenvolupar amb normalitat fins que va arribar l’apartat de precs i preguntes, al que el senyor alcalde Rafael Vila va fer servir la seua majoria absoluta per impedir el normal control democràtic de les institucions. El Sr. Vila ens va dir als regidors que respondria a totes les preguntes per escrit. Un endarreriment més greu si es té en compte que sols es celebren plenaris cada tres mesos.

Aquesta negativa ens va causar malestar, a l’igual que al regidor d’Esquerra Unida que es va unir amb nosaltres i vam aconseguir plantejar les preguntes i rebre una resposta, almenys en la majoria d’elles. Un dels temes que es va plantejar és la manca de seguretat i higiene a la piscina municipal, que és gestionada per un particular que té la concessió amb un plec de condicions que no s’estan complint al 100%.

Altres de les preguntes es referien a la falta que fa un policia local al municipi, una qüestió a la que en diverses ocasions ens hem ofert ajudar per tal de trobar una solució, però una vegada més en toparem contra un mur.

Per altra banda, recordarem la proposta aprovada per unanimitat en un dels plens del principi de la legislatura i que encara no s’ha portat a terme, com era tallar la carretera durant l’estiu i cap de setmana o almenys fer una prova. Compromís per Novetlè considerem que aquesta mesura donaria seguretat al poble, vida al carrer, llibertat per jugar els més menuts i a més afavorir que els bars tingueren la possibilitat d’ampliar la seua terrassa. Mesura que aparentment estàvem tots d’acord, però ahir ja ens van aclarir que finalment no es portaria a terme. Demanem al govern local que pense allò que vol aprovar i el que no, però que no aprove coses que desprès no aplique.

També es va tractar el gran deute que té el municipi, la qual, cosa va produir un debat al voltant de l’augment de les taxes i impostos que paga la població sense que el ciutadà veja una millora en un poble que cada volta ens sembla més descuidat, brut i abandonat.
Tot i això, al ple vam tornar a oferir la nostra col·laboració amb propostes i idees, oferint, i tot, el nostre treball directe a les regidories; perquè pensem que el poble és de tots i que la nostra ajuda pot millorar la convivència i la qualitat de vida de la ciutadania. Però sols ens vam trobar amb una negativa darrere d’altra.

Compromís per Novetlè està treballant de valent pel benestar del poble, hem vingut per a quedar-nos i això vol dir treballar de seguit per a construir un futur millor. Per tant, ens agradaria demanar al senyor alcalde que canvie les formes del seu govern: Que comence a cedir i escoltar les propostes dels altres partits, ja que entre tots podrem aportar idees més constructives i positives. Un enteniment podria ser possible si almenys se’ns escoltara. Volem col·laborar pel benestar del municipi, però el PSOE ha de fer un gran esforç per la seua part; que segons el vist en l’últim plenari no creguem que encara estiga preparat per a fer.

No hay comentarios

Dejar respuesta