Compromis per L’Alcúdia de Crespins demanarà solucions a RENFE pels problemes de Rodalies

Compromis per L’Alcúdia de Crespins demanarà solucions a RENFE pels problemes causats als usuaris del tren de Rodalies.

Pepe Garrigós portaveu del grup Municipal de Compromis en l’ajuntament de l’Alcudia de Cres pins i El vice-alcalde i regidor de mobilitat liderarà una iniciativa per recollir les queixes ciutadanes i exigir a RENFE les solucions necessàries.

El portaveu del grup Municiapal de Compromisen el ajuntament de l’Alcúdia de Crespins Pepe Garrigós va a començar una sèrie d’iniciatives per a recollir les queixes de la ciutadania respecte al mal servei que RENFE presta als usuaris de rodalies que pugen a l’estació del nostre poble. En aquest sentit ha declarat “no és de rebut que els pobles apostem per la mobilitat sostenible i la defensa del transport públic i que després des d’una empresa pública es faça la contra. El tren és el principal transport públic que gasta la gent de la nostra localitat i dels pobles de la contornada i el servei des de fa un temps es fa en condicions pèssimes.”

No de bades, com ha recordat Pepe Garrigós “l’estació de l’Alcúdia de Crespins presta servei a molts pobles, venent més de 750.000 tickets cada any. Totes aquestes persones es mereixen un respecte i les cancel·lacions de trens, els retardaments i altres problemes que patim històricament per part de RENFE i ADIF estan fent que la gent deixe el tren i opte pel transport privat. Com a regidor de mobilitat em sembla una barbaritat. Acabem de patir una DANA i el temporal Glòria, el canvi climàtic és una realitat i tots els experts estan d’acord que l’ús excessiu dels cotxes és una de les causes. Però ací ens trobem amb que el mal servei de RENFE impedeix la substitució del transport privat pel públic.” D’altra banda Garrigós ha assenyalat que hi ha una important qüestió social darrere “Molta gent depèn del tren per treballar, estudiar, anar al metge i a altres serveis. Les rodalies són un mitjà de transport popular i molt a sovint l’únic disponible per a les persones que no tenen cotxe. Ens han arribat casos de gent que està a punt de perdre el seu treball, d’estudiants que no han arribat a temps a exàmens o de gent que ha perdut la seua cita amb el metge. El ministre Ábalos, d’un partit progressista, no pot permetre que RENFE que està baix la seua responsabilitat estiga fent mal a totes aquestes persones.”

Garrigós ha continuat “Fa uns mesos vam aprovar per unanimitat dels tres grups municipals PSOE,PP i Compromis una moció en defensa de les rodalies demanant a RENFE i ADIF que compliren amb la ciutadania i toca portar-la a la pràctica. Anem a parlar amb alcaldes i regidors d’altres pobles que també fan ús de la nostra estació i recollirem totes les queixes ciutadanes i consensuarem les accions necessàries per a que el Ministeri de Foment, RENFE i també ADIF es prenguen seriosament als usuaris de rodalies. Ací a l’Alcúdia de Crespins als problemes generals s’afegeixen altres específics.

El servei s’està prestant a uns barracons que ja s’havien d’haver substituït per una estació com cal, ADIF va allargar les obres del pas a nivell perjudicant les comunicacions del poble i algunes de les que ja estan acabades presenten defectes. No podem dir que estem contents amb el Ministeri de Foment, RENFE i ADIF. Hem de trobar solucions, els serveis públics i les empreses públiques han d’estar al servei de les persones i no al contrari.”

No hay comentarios

Dejar respuesta