Compromís exigeix a Javier Sicluna que faça respectar el cabal ecològic del Riu dels Sants

El govern municipal del PP escampa cortines de fum per eludir la seua responsabilitat al lloc de fer complir el pla de Conca de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

L’Alcúdia de Crespins. 04.07.2024. Davant la falta d’acció de l’actual equip de govern de Javier Sicluna per protegir el dret de la població de l’Alcúdia de Crespins a gaudir d’un riu en bon estat, ens vegem en l’obligació de recordar-li que el govern anterior va aconseguir garantir un cabal hidrològic que oscil·la entre els 0,02 i 0,03 m3 per segon tant en situació normal com en situació de sequera extrema. Este cabal està inclòs en el Pla de Conca de la Confederació al seu Annex V, pàgines 79 i 107. Ara, a més a més, s’ha publicat un ban al qual l’equip de govern escampa cortines de fum per eludir la seua responsabilitat: Ni l’actual equip de govern ni l’anterior han de signar convenis amb ningú per garantir el cabal ecològic, la seua funció és exigir a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que faça respectar la seua obligació de mantenir el cabal ecològic.

Pepe Garrigós, portaveu de Compromís a l’Alcúdia de Crespins, ha declarat «la irresponsabilitat de Javier Sicluna és brutal. La demanda del cabal ecològic per al riu va ser aprovada en el ple de l’ajuntament per unanimitat i amb el seu vot. Hauria de saber quines són les seues responsabilitats i el seu paper. Un ajuntament no pot negociar que la llei es complisca, el que ha d’exigir és la seua aplicació. El Pla de Conca de la Confederació obliga que hi haja un cabal ecològic. Si no s’està respectant el que diu el Pla de Conca, l’obligació de Sicluna és acudir a la pròpia confederació i la Direcció General de l’Aigua de la Conselleria de Medi Ambient i comunicar que no s’està complint la llei i que el nostre ajuntament mamprendrà les accions oportunes per fer respectar els drets de les persones de l’Alcúdia de Crespins.» Garrigós ha afegit «sembla que en huit anys a l’oposició el PP no ha volgut aprendre res, tornem a l’època de moltes fotos i poc de treball. En el seu moment van abandonar el riu, van abandonar el polígon industrial i van abandonar el poble davant d’ADIF i RENFE que ens volien partir en dos amb un mur a l’antic pas a nivell. Són el govern més car de la nostra democràcia, però això no s’està traduint en millor o més treball pel poble, haurien de reflexionar. D’altra banda, aprofitar el ban municipal per a escampar mitges veritats i fum per distraure l’atenció ens sembla que és anar massa lluny. Sicluna sols té dos camins: Rectificació pública o dimissió. Per la nostra banda estudiarem quines són les mesures legals de les que disposem per fer-lo rectificar, però creguem que l’honraria reconéixer que s’ha equivocat.»

Per la nostra banda, informem que si Sicluna rectifica i vol treballar per aconseguir que la gent de l’Alcúdia de Crespins puga gaudir d’un riu en condicions donarem suport a tot allò que trobem correcte. No debades, des de les nostres regidories i quan vam gaudir de l’alcaldia vam treballar per recuperar i dignificar l’espai del riu i per garantir el cabal ecològic que ara el PP ignora.

No hay comentarios

Dejar respuesta