Comença la Fira de les Arts Escèniques a Xàtiva amb ‘El llac dels cignes’

Hui dijous 11 d’octubre, el Gran Teatre de Xàtiva acull l’espectacle «El llac del cignes» de Txaikovski a càrrec del Ballet Nacional Rus, dirigit per Sergei Radchenko. Aquesta companyia, conformada per ballarines i ballarins de gran nivell i que arreplega tota la tradició russa en el ballet clàssic, visita Xàtiva per tercer any consecutiu. Amb aquesta obra s’inicia la Fira de les Arts Escèniques que, amb un programa divers i de gran qualitat, oferirà cinc espectacles al llarg de mes. La Fira de les Arts Escèniques és, segons el regidor Alfred Boluda, «una oportunitat de gaudir a Xàtiva d’espectacles de gran qualitat i de diferents disciplines a uns preus molt assequibles».

Un setmana després, el dia 19 d’octubre, la companyia Dragones en el Andamio presenta l’espectacle de dansa «Tratado de Culinaria para mujeres tristes», un tractat d’alegria i receptes lúdiques que aborda amb un humor subtil la psicologia femenina.

A continuació, el dia 30, serà el moment de l’òpera. La companyia Concerlírica posarà en escena, sota la direcció de Nicolae Dohotaru, «Macbeth» de Giussepe Verdi. La música, en directe, corre a càrrec de l’Orquestra i Cor de l’Opera Nacional de Moldàvia.

El mes de novembre és el torn del teatre amb dos espectacles de gran nivell. El dia 8, Marzo Producciones presentarà «El lunar de lady Chatterley», obra inspirada en Constance, protagonista de «L’amant de lady Chatterley» de D.H. Lawrence. Amb una interpretació magistral, segons la crítica, d’Ana Fernández, aquesta obra parla sobre la condició femenina, sobre tot allò pel que les dones han lluitat al llarg del temps: la veritable independència, la veritable emancipació i la veritable necessitat de prendre les seues pròpies decisions.

Finalment, el dia 14 de novembre, sota la direcció d’Andrés Lima, es posarà en escena «Moby Dick» amb Josep Maria Pou en el paper de capità Ahab. Un espectacle total, valent i innovador que ens evidencia l’obsessió humana que va més enllà de la raó, capaç de consumir la voluntat i eliminar qualsevol element bondadós de l’ànima. Amb una interpretació de Pou que, passarà, com unànimament ha reconegut la crítica, al record, aquesta adaptació teatral de la novel·la de Melville és una de les grans produccions teatral del darrer any i ha girat pels principals teatres de l’estat espanyol.

No hay comentarios

Dejar respuesta