Comença el II Pla d’Ocupació Local a Canals

La regidoria de Promoció Socioeconòmica ja ha posat en marxa el II Pla d’Ocupació Local, que amb 90.000 € de fons propis dóna feina a 12 persones del poble durant quasi cinc mesos. És la segona vegada que es du a terme aquesta proposta de l’actual equip de govern, però en aquesta edició s’ha duplicat el pressupost de 45.000 € de la primera ocasió, en 2016.

Les 12 persones escollides mitjançant les baremacions ja han signat els contractes i començaren les activitats laborals l’1 de setembre. Els perfils demandats per a cobrir les places són el d’un peó general, dos peons i dos oficials de la construcció, un peó i un oficial pintor, dos auxiliars administratius, un conserge, dos peons de jardineria i un llicenciat en dret, que ha quedat desert per no complir cap candidat els requisits exigits.

La iniciativa de contractar a personal d’obra també es repeteix del I Pla d’Ocupació, ja que d’aquesta manera es dóna continuïtat a les importants tasques d’adequació que estan realitzant-se en l’eliminació de les barreres arquitectòniques del poble. Entre elles es troba la millora d’accessibilitat de les voreres en diferents zones del municipi, com les del CEIP Calixte III, o la instal·lació dels sistemes de reg als col·legis públics.

Per altra part, els treballadors que desenvolupen la seua tasca a l’àrea administrativa ajudaran a actualitzar les bases de dades de les empreses i immobles i a desenvolupar les tasques burocràtiques a l’edifici consistorial. Altres projectes que realitzaran les persones contractades durant les 30 hores de jornada setmanal són la recollida d’informació al Centre Cultural Ca Don José sobre usuaris i serveis o la prospecció d’actuacions urbanístiques.

El darrer 24 d’agost, al saló de plenaris de l’Ajuntament de Canals, es feu la recepció de les 12 persones seleccionades en aquest pla d’ocupació així com també es va procedir a la signatura del contracte. En aquesta recepció, presidida per l’Alcalde de Canals, es va donar compte de perquè es va decidir posar en marxa el present programa, l’origen dels fons amb els quals es sufragarà i els objectius que es persegueixen amb aquesta iniciativa. “És fonamental que l’Administració Local col·labore amb la posada en marxa d’accions que com aquesta fomenten l’ocupació i la inserció laboral de qui ho necessita” ha afirmat Requena, alcalde de Canals i responsable de l’àrea de Promoció Socioecònomica.

No hay comentarios

Dejar respuesta

16 + 10 =