El CO La Costera participa en la presentació del projecte europeu Idipower

El Saló d’Actes de l’ I.E.S Informàtica de la Universitat Politècnica de València va acollir, passar dijous, la presentació del projecte Idipower.

Després de dos anys d’intercanvi d’informació, bones pràctiques entre les diferents entitats com, AMICA (líder del projecte) , COPAVA per part d’Espanya , CERCIOEIRAS de Portugal, HURT de Croàcia, CUDV DRAGA d’Eslovènia i IAT d’Alemanya, AMICA, amb el seu president Tomás Castillo, va presentar la innovació metodològica d’aquest projecte: aprenentatge col·laboratiu i interactiu dels professionals, familiars i persones amb diversitat funcional intel·lectual amb l’objectiu comú d’aconseguir una bona qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional.

Montse Rams, presidenta de Copava va agrair el treball dels professionals en el dia a dia i les bones perspectives de nous projectes amb entitats europees. Per la seua banda, des de l’institut tecnològic alemany van informar com accedir a la plataforma i els continguts dels mòduls: introducció del projecte, drets, participació en la comunitat, vida independent, suport social /entorn i projecte personal.

La representant de Amica va explicar amb suport visual tot el procés des de l’inici: les diferents trobades dels partenaires als diferents països i les diferents validacions de continguts i estructura.

Finalment es van presentar un power point i testimoniatge de vida independent per part d’una usuària del C.O. La Costera de Xàtiva; testimoniatges de dos familiars en la participació dels òrgans de gestió i experiència en el projecte de Idipower per part de Amica; des de Croàcia el treball que fan dia a dia els terapeutes ocupacionals ; video de dret a l’educació sexual inclusiva de Portugal; del centre de dia de la Fonteta de Sant Luis de València el testimini i power point de Mavi amb el seu dia després de la seva jubilació al centre i el somni de Juan Carlos de treballar; i per últim la gestió del restaurant Draga Violina d’Eslovènia amb treballadors amb diversitat funcional.

A partir d’ara «aprofundirem en aquests temes i seguirem intercanviant informació i experiències des dels diferents punts de vista i als diferents països europeus implicats», expliquen des del centre.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × tres =