46 famílies de Xàtiva podrien evitar perdre el seu habitatge gràcies a una subvenció de la Generalitat

La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo, ha anunciat que 46 famílies de Xàtiva es beneficiaran de les subvencions per evitar la pobresa energètica i la pèrdua d’habitatge per no poder atendre el pagament del seu lloguer, que concedeix la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. Al fil d’aquesta estimació, la regidora ha confirmat que fins al 27 de juny l’import de les resolucions favorables ascendeix fins els 36.500 euros i que queden pendents imports de menor quantia corresponents a expedients que encara estan en tramitació.
Per a la regidora, “aquesta noticia suposa un recolzament a la tasca que s’està duent a terme per part dels serveis municipals”. Angulo creu que “la responsabilitat que tenim com a governants és garantir el dret a un habitatge digne i també l’accés a subministraments bàsics d’energia i aigua potable a persones i famílies vulnerables i amb risc d’exclusió social a la nostra ciutat”.
Per a la responsable de Benestar Social de l’Ajuntament, “el fet de rescatar persones que porten patint les conseqüències de la crisi molt de temps és allò que ens anima i el que dóna sentit al treball del dia a dia en la nostra àrea”.
La concessió d’aquestes ajudes evita els impagaments dels lloguers d’habitatges com a conseqüència de la falta d’ingressos en la unitat familiar. D’aquesta manera, s’obté un doble objectiu social; d’una banda, se salven situacions de desnonament per impagament i d’altra, s’assegura unes condicions d’habitatge dignes per a les famílies beneficiàries.
Les ajudes tenen una vigència màxima d’un any i 100 euros mensuals. Les quantitats transferides a les famílies beneficiàries oscil·laran entre els 1.000 i 1.200 euros.

No hay comentarios

Dejar respuesta

siete + 18 =