Ciutadans presenta un pla per a lluitar contra la despoblació

  • Ruth Merino denuncia que hi ha 127 municipis a la Comunitat Valenciana en risc de desaparéixer

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Ruth Merino, ha presentat hui el pla de Ciutadans per a lluitar contra la despoblació que contempla mesures com a baixada d’impostos per als residents en aquestes zones amb el risc de desaparéixer, ajudes directes per a projectes clau i aposta per les energies renovables.

Al costat del diputat de Cs Eduardo del Pou, Merino ha recordat que el Parlament valencià va aprovar una Comissió especial d’estudi proposada per Ciutadans per a lluitar contra aquest problema i ha comentat que a la Comunitat Valenciana hi ha 127 municipis en risc de despoblació. En aquest sentit, la líder del grup parlamentari ha considerat urgent oferir solucions a aquests habitants del medi rural amb l’objectiu que tinguen les mateixes oportunitats, els mateixos serveis i les mateixes infraestructures.

Ha explicat el decàleg de Ciutadans, amb tres eixos: rebaixa fiscal, reactivació econòmica i igualtat en l’accés als serveis. Ciutadans proposa un pla de xoc urgent per a millorar l’accés als serveis públics, incentivar l’ocupació pública i lluitar contra la bretxa tecnològica. També reclama una línia d’ajudes específiques per a projectes i sectors econòmics claus, un pla de rebaixes fiscals per als habitants i un pla de penetració de les energies renovables, amb l’impuls per a la instal·lació d’indústries electrointensivas i la simplificació administrativa per a la producció de biocombustible a partir de residus agroramaders i forestals.

A més, la iniciativa recull mesures per a promocionar la cultura, l’esport i els valors rurals; per a apostar per la gestió mancomunada de serveis; i per a usar la contractació pública com instrumente enfront de la despoblació, incorporant en els plecs les adquisicions de proximitat o la utilització de productes locals.

No hay comentarios

Dejar respuesta