Circular per als associats/associades referent a la publicació del Collar de la Coloma

Benvolguts socis i sòcies, com sabeu, des de la Junta Directiva de l’Associació d’Amics de la Costera – Institut d’Estudis Comarcals, elaborarem un conjunt d’activitats per a commemorar el mil·lenari de l’escriptura del Collar de la Coloma a Xàtiva, en 1022, per Ibn Hazm. 

Hi destacava l’encàrrec al professor titular d’estudis àrabs i islàmics de la Universitat d’Alacant, Isaac Donoso, de traduir l’esmentada obra de l’àrab a la nostra llengua. Amb el suport de la Generalitat i de l’Ajuntament, ens proposarem de realitzar dues edicions del llibre, una de bibliòfil i altra popular, il·lustrades per l’artista, Ricard Vila. Teníem previst de presentar ambdues edicions durant el primer trimestre al claustre del Museu de l’Almodí de Xàtiva. I, tot seguit, inaugurar l’exposició dels originals de les il·lustracions. Exposició on també figuraran els arcs dels antics banys àrabs, les troballes de les excavacions arqueològiques del camí de la Bola, la pica islàmica del segle XI i diversos documents amb escriptura àrab, relacionats amb Xàtiva, procedents de l’Arxiu del Regne de València, en versió facsímil.

Les successives convocatòries d’eleccions, municipals i autonòmiques per a maig i les generals per a juliol ens han mediatitzat la programació que teníem establerta, que irremeiablement ens veiem obligats a ajornar fins a la tardor. Això no obstant, la Junta Directiva, per tal de facilitar que pugueu gaudir aviat de les esmentades edicions, ha decidit posar al vostre abast els exemplars esmentats

Cada exemplar de bibliòfil es podrà adquirir per 50 euros. Juntament amb aquest, numerat i signat pel traductor i per l’artista, el soci/sòcia en rebrà un altre de l’edició popular sense cap cost. Els exemplars els teniu a la vostra disposició (a partir del 20 de juliol) a l’establiment comercial la Tira (F. Rubio, 4), que col·labora amb nosaltres en la distribució, i, que també disposa dels últims exemplars de la litografia «A Xàtiva», obra creada amb motiu de la commemoració del’esmentat mil·lenari i  numerada i signada per l’artista Antoni Miró. Amb el desig que passeu un bon estiu. 

 Vicent Torregrossa Barberà

No hay comentarios

Dejar respuesta