Caixa Ontinyent reforça la seua presència al Campus de la UPV d’Alcoi

La Fundació Caixa Ontinyent renova el conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de València. Es va posar en funcionament en 2015 i permet als estudiants aplicar els seus coneixements acadèmics en pràctiques reals amb la creació de prototips. 

Fundació Caixa Ontinyent i la Universitat Politècnica de València han renovat el conveni de col·laboració per al manteniment de l’Aula Caixa Ontinyent, que té per objectiu impulsar un laboratori de disseny i fabricació digital, un laboratori de robòtica educativa, un laboratori relacionat amb la indústria 4.0 i un laboratori d’emprenedoria i generació espontània al Campus d’Alcoi. Tot englobat en el concepte de FABLAB.

El conveni ha sigut firmat pel Rector de la Universitat Politècnica de València, José Esteban Capilla, i pel President de Caixa Ontinyent, José Pla, en un acte celebrat al Campus d’Alcoi.

Aquest projecte, que es va iniciar en 2015 i al qual Caixa Ontinyent ha destinat ja una inversió de 135.000 euros, pretén oferir als estudiants eines per a aplicar els seus coneixements acadèmics en pràctiques reals. Així, s’aprofiten les iniciatives, creativitat, talent i el dinamisme dels estudiants, i es canalitzen cap a projectes innovadors, que poden materialitzar. De fet, els permet la creació de projectes de final de carrera, i de prototips per a empreses diverses i per a la indústria sanitària.

L’Aula impulsa a més activitats que permeten enriquir l’aprenentatge com la Setmana de la Ciència, que inclou conferències i cinema científic; la maleta de la innovació, que mostra i fomenta les vocacions científiques entre els estudiants de l’ESO dels centres educatius d’Alcoi; la First Lego League, que pretén fomentar les habilitats tecnològiques entre universitaris i estudiants més xicotets; el concurs de robòtica, que estimula l’aprenentatge amb continguts científics; i el CampusTec, un campament tecnològic d’estiu.

El Rector de la Universitat, José Esteban Capilla, ha agraït la confiança de Caixa Ontinyent i ha destacat que “les Aules són un instrument fonamental de col·laboració amb la societat en general, amb entitats, amb l’empresa, i un instrument que orientem fonamentalment cap a resultats que tenen a veure amb la formació dels alumnes, i també amb les empreses que participen ja que, a més, podem treballar en la formació de millor talent d’egressats que després es puguen integrar en eixes indústries, empreses i entitats, i fins i tot plantejant en molts casos reptes d’innovació i d’investigació”.

Per part seua, el President de Caixa Ontinyent, José Pla, ha destacat la importància de donar suport a iniciatives educatives que permeta preparar als nostres estudiants per al futur ja que “vivim en un canvi d’època que ens conduirà a unes relacions humanes més globals, més digitals i més virtuals, a unes tecnologies en constant evolució i a la irrupció de la intel·ligència artificial, i en Caixa Ontinyent som conscients de l’important paper del Campus en la capacitació dels alumnes”. Pla ha posat l’accent que l’entitat és “l’única caixa d’estalvis valenciana, l’única que reverteix a la societat els seus beneficis en forma d’obres socials com aquesta Aula, destinada a fomentar el talent entre les noves generacions, que seran les que protagonitzen les decisions del futur”. 

No hay comentarios

Dejar respuesta