Christophe Bossuat participará en la VI edició del Curs Mètode Suzuki a Xàtiva

La cita tindrà lloc al Conservatori Lluís Milan entre el 6 i el 8 de març, i clourà amb un concert oferit pels participants del curs

 Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la VI edició del Curs Mètode Suzuki al Conservatori Lluís Milan, amb presència de la regidora de Conservatori Reme Sinisterra i dels professors Seo Perucho i Joan Furió.

Reme-metodo-suzuki-3La cita, totalment autofinançada pels ingressos de les matrícules, tindrà lloc entre el 6 i el 8 de març i comptarà amb l’assistència del reconegut violinista i pedagog francès Christophe Bossuat, que fou un dels fundadors de l’Associació Europea de mètode Suzuki i tingué el privilegi d’estudiar amb el creador del mètode, Shinichi Suzuki. Es tracta d’un dels professors més sol·licitats a Europa per la seua metodologia, sent responsable de la formació de professors de mètode Suzuki a França.

Per a aquesta VI edició hi ha matriculats al voltant del centenar d’alumnes. D’una banda participaran tots els alumnes de l’especialitat de violí del Conservatori Lluís Milan (al voltant de la trentena), i a més també assistiran 68 alumnes de fora del Conservatori, procedents de tot el territori valencià i d’altres indrets com Madrid o Múrcia, junt amb 5 professors observadors que també participaran del cap de setmana.

Reme-metodo-suzuki-2«Som conscients de la importància de l’educació musical com a eina pedagògica, i per això des de l’Ajuntament apostem per projectes com aquest», ha manifestat la regidora de Conservatori Reme Sinisterra, qui ha afegit que «vindrà gent d’arreu de tot el territori valencià i també de fora, el que suposa una gran repercussió econòmica per a la ciutat».

El divendres 6 de març, Christophe Bossuat impartirà classes particulars als alumnes del Conservatori de Xàtiva, i dissabte tindrà lloc una xerrada a càrrec de la psicòloga Mayi Alfaro, especialitzada en metodologia Montessori, que explicarà als pares com abordar les problemàtiques que es presenten a casa a l’hora d’aplicar la metodologia Suzuki així com els beneficis de l’estudi de la música en edats primerenques. Diumenge a les 17 hores tindrà lloc a l’Auditori de Sant Agustí el concert de clausura del curs.

Com a novetat, la masterclass impartida per Bossuat comptarà amb un piano de cua com a acompanyament, per augmentar la qualitat de les classes, i també es comptarà amb guies turístics per tal d’ensenyar la ciutat a totes aquelles famílies procedents de fora de Xàtiva.

profesora-seo«La gent ve a aquest curs es queda sempre meravellada de les instal·lacions que tenim i de la bellesa de la ciutat. Es senten molt acollits, i apostar per millores com la dels guies o la del piano de cua ens alegra moltíssim», ha destacat la professora Seo Perucho, qui espera «que el curs siga satisfactori per a tots, perquè coneixem a Christophe i volem contagiar-nos de la seua experiència per fer la nostra feina de manera exemplar».

profesor-furiaseEl professor Joan Furió ha destacat la inclusió del mètode Suzuki en l’oferta formativa del Conservatori. «Això ha passat en pocs llocs al territori espanyol, amb els únics antecedents de llocs com ara Múrcia i Albacete. Nosaltres oferim aquest mètode, que encara que no està inclòs en les ensenyances reglades, sí que forma part de la nostra oferta formativa».


En Castellà:

Chrisophe Bossuat participará en la VI edición del Método Suzuki en Xàtiva

Reme-metodo-suzuki-4La cita tendrá lugar en el Conservatorio Lluís Milan entre el 6 y el 8 de marzo, y finalizará con un concierto ofrecido por los participantes del curso

Esta mañana se ha presentado en rueda de prensa la VI edición del Curso Método Suzuki en el Conservatorio Lluís Milan, con presencia de la concejala de Conservatorio Reme Sinisterra y de los profesores Seo Perucho y Joan Furió.


La cita, totalmente autofinanciada por los ingresos de las matrículas, tendrá lugar entre el 6 y el 8 de marzo y contará con la asistencia del reconocido violinista y pedagogo francés Christophe Bossuat, que fue uno de los fundadores de la Asociación Europea de método Suzuki y tuvo el privilegio de estudiar con el creador del método, Shinichi Suzuki. Se trata de uno de los profesores más solicitados a Europa por su metodología, siendo responsable de la formación de profesores de método Suzuki en Francia.


Para esta VI edición hay matriculados alrededor de un centenar de alumnos. Por un lado participarán todos los alumnos de la especialidad de violín del Conservatorio Lluís Milan (alrededor de la treintena), y además también asistirán 68 alumnos de fuera del Conservatorio, procedentes de todo el territorio valenciano y otros lugares como Madrid o Murcia, junto con 5 profesores observadores que también participarán del fin de semana.


«Somos conscientes de la importancia de la educación musical como herramienta pedagógica, y por eso desde el Ayuntamiento apostamos por proyectos como este», ha manifestado la concejala de Conservatorio Reme Sinisterra, quien ha añadido que «vendrá gente de todo todo el territorio valenciano y también de fuera, lo que supone una gran repercusión económica para la ciudad».


El viernes 6 de marzo, Christophe Bossuat impartirá clases particulares a los alumnos del Conservatorio de Xàtiva, y el sábado tendrá lugar una charla a cargo de la psicóloga Mayi Alfaro, especializada en metodología Montessori, que explicará a los padres cómo abordar las problemáticas que se presentan en casa en la hora de aplicar la metodología Suzuki así como los beneficios del estudio de la música en edades tempranas. Domingo a las 17 horas tendrá lugar en el Auditorio de San Agustín el concierto de clausura del curso.


Como novedad, la masterclass impartida por Bossuat contará con un piano de cola como acompañamiento, para aumentar la calidad de las clases, y también se contará con guías turísticos para enseñar la ciudad a todas aquellas familias procedentes de fuera de Xàtiva.
«La gente viene en este curso se queda siempre maravillada de las instalaciones que tenemos y de la belleza de la ciudad. Se sienten muy acogidos, y apostar por mejoras como la de los guías o la del piano de cola nos alegra muchísimo», ha destacado la profesora Seo Perucho, quien espera «que el curso sea satisfactorio para todos, porque conocemos a Christophe y queremos contagiarnos de su experiencia para hacer nuestro trabajo de manera ejemplar».


El profesor Joan Furió ha destacado la inclusión del método Suzuki en la oferta formativa del Conservatorio. «Esto ha pasado en pocos lugares en el territorio español, con los únicos antecedentes de lugares como por ejemplo Murcia y Albacete. Nosotros ofrecemos este método, que aunque no está incluido en las enseñanzas regladas, sí que forma parte de nuestra oferta formativa».

No hay comentarios

Dejar respuesta