Chapí nega que Xàtiva no atenga a víctimes de violència masclista d’altres municipis

La regidor de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva, Francesca Chapí, ha desmentit les declaracions de l’alcalde de la Llosa de Ranes i diputat provincial del PP, Evarist Aznar, publicades en diversos mitjans i en les quals afirma que «diverses víctimes de violència masclista es van quedar sense servei des d’abril i han hagut de ser derivades a València perquè el punt Infodona de Xàtiva no existia i l’agent d’igualtat d’allí no les podia atendre», segons va assegurar Aznar.

«Aquestes afirmacions són completament infundades, tal com demostren les dades» de l’informe emès ahir per l’agent d’igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva que l’edil Chapí va traslladar als mitjans.

Segons aquest informe, en l’últim trimestre de 2017 (que encara no ha acabat) s’ha donat continuïtat al seguiment de 40 dones víctimes de violència de gènere, i s’han atès 29 nous casos dels quals en sis s’està prestant teràpia psicològica, nou han necessitat atenció jurídica i 13 han estat atesos pel servei jurídic o el psicològic, coordinadament. De les víctimes, dues eren menors d’edat, 19 eren menors de 40 anys i 8 eren majors de 40 anys. Segons les mateixes dades, en l’actualitat es gestionen des del departament nou dispositius mòbils per a víctimes de violència de gènere.

No hay comentarios

Dejar respuesta