Cerdà: en 2017 hem anat complint els nostres objectius

Des de Diari Digital.es hem conversat amb l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, per tal de conèixer el balanç que el primer edil de la ciutat fa de la gestió municipal duta a terme durant aquest 2017. Un balanç «positiu perquè hem anat complint amb els nostres objectius».

L’any 2016, recorda Cerdà, «va ser un any en el que vam començar a sentar les bases per al procés  que en aquest 2017 ha començat a consolidar-se. Hem fet un grandíssim treball pel que fa a la reducció de deute de l’Ajuntament, estem satisfets ja que la intenció és que a finals de 2018 el deute bancari estiga al voltant del 35-40% i vam rebre l’Ajuntament amb un deute bancari de més del 100%. Estem satisfets també perquè en aquest 2017 s’han sentat les bases per al programa Xàtiva Creix que és un programa d’inversions que en 2018 ja començaran a veure´s. Tenim més de tres milions per a invertir en el pressupost de 2018, cosa que no vam poder fer en altres exercisis i dins d’eixos projectes molts són els escollits pels propis veïns com la piscina coberta que va a ser una realitat de forma inmediata perquè ja es disposa de la partida pressupostària i del projecte i la idea és que les obres comencen en setembre de 2018 i que en 2019 puga estar en ús. També s’han licitat les obres d’altre projecte escollit en el procés de participació ciutadana com el centre social i juvenil d’Abú Masaifa amb una inversió de més de 200.000 euros i que es farà realitat en el primer semestre del proper any, on també s’està intervenint en la part de darrere gràcies al programa d’Itineraris Formatius».

roger-2-diaridigital.esL’alcalde de Xàtiva ha destacat també el fet de que «tenim en marxa les obres dels accessos de la ciutat, la redona que possibilitarà la interconexió dels polígons i que descongestionarà la redona del tanatori, els pasos elevats d’aquesta redona que  es faran en breu i aportaran més seguretat i el projecte de la segona redona que es vol fer en el Paquito Coloma i que està en redacció».

Pel que fa a la il·luminació, Cerdà assegura que «hem invertit ja 90.000 euros i ara farem dues fases més amb 300.000 euros i l’actuació en 100 carrers més». Mentre que per a les ajudes del ARRU «hem rebut 105 sol·licituds».

Tot açó, indica el primer edil, «està repercutint en la millora de la ciutat, una millora que veiem en el repunt de les llicències d’obre i també en l’obertura de nous establiments comercials».

El Turisme «és un tema que ens preocupa des de fa molt de temps i tenim alguns projectes, sent el més recent la ficada en marxa de la nova APP que ha estat seleccionada com una de les tres millors de tot el conjunt de l’Estat i que en la Fira Internacional del Turisme (FITUR) anem a competir per conèixer quina és la millor. També estan en obres la nocva oficina de turisme que serà una realitat en 2018 i seguim en el tema del SICTED». A més, «les xifres de visitants cada dia van a més i aixó fa al final que es convertixca en un element més de Promoció Socioeconòmica de la ciutat ja que generes economia positiva».

Ara, s’aprofitarà la presència de la ciutat en FITUR «per tal de presentar la nostra APP, el cartell de Nits al Castell que l’estem acabant de tancar i alguna altra acció… No obstant l’aposta decidida d’enguany és per a l’APP. A més, s´ha preparat un vídeo de la nova Fira de Xàtiva».

Finalment, li proposem a l’alcalde que trie un projecte dels desenvolupats durant aquest any, Cerdà no dubta en quedar-se amb l’aprovació del Pla d’Inversions que va a possibilitar més de 15 inversions a la nostra ciutat per al proper any. «Fins al moment els governs invertien sense fer un anàlisis de la situació mentre que l’aprovació d’aquest pla ha fet que prèviament treballem en veure quines són les necessitats i que hi haja un acord pel que fa a les prioritats».

Respecte al 2018, el primer edil assegura que «anem a seguir treballant en la mateixa línia. La nostra intenció es continuar rebaixant l’endeutament i els impostos com hem estat fent, incrementar la qualitat de vida de la ciutat, millorar les inversions i les infraestructures i sobre tot fer que la ciutat continue creixent sense que ningú es quede darrere i per aquest motiu hem duplicat el pressupost de Benestar Social amb la col·laboració de la Generalitat. En aquesta legislatura hem contractat ja a al voltant de 300 persones amb diferents programes i la intenció és que els programes socials continuen contractant a gent però entenc que hem de favorir les condicions per a que el sector privat cree ocupació. L’ocupació amb els tallers d’ocupació i programes socials es temporal i amb 2.000 aturats a la nostra ciutat no podem sentir-nos satisfets. Hem de seguir millorant les condicions, invertint i fer que els tres milions que anem a invertit es queden en la ciutat».

No hay comentarios

Dejar respuesta