Un centenar d’historiadors de 30 països visiten Xàtiva en el Congrés sobre el Paper

Al voltant d’un centenar d’historiadors provinents de 30 països han assistit aquest matí a la jornada del 33 Congrés Internacional d’Historiadors del Paper que ha tingut lloc a l’espai cultural de Sant Domènec de Xàtiva. La inauguració de l’acte ha corregut a càrrec de l’alcalde Roger Cerdà, qui ha estat acompanyat per Gemma Contreras, subdirectora de CulturArts i per l’historiador xativí Joan Alonso, de l’Arxiu del Regne de València.

L’alcalde ha recordat que “la primera producció occidental de paper, de la qual hi ha constància documental, va tenir lloc a Xàtiva”. Cerdà ha volgut posar en valor aquesta circumstància històrica declarant que “en el context d’una ciutat com Xàtiva, que cada dia és més conscient de la seua importància cultural i històrica, el haver estat l’origen de la fabricació de paper en Europa és un dels principals esdeveniments històrics i un orgull per a totes les generacions passades, presents i futures de xativins”.

El tema del congrés ha estat “La Ruta del Paper des de Xàtiva i València als països Mediterranis i al Nou Món”. Aquest esdeveniment ha estat organitzat per l’Associació Internacional d’Historiadors del Paper, per la Universitat de València i per CulturArts, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva.

Finalitzada la ponència, els historiadors participants en el congrés han tingut oportunitat de passejar pels carrers del centre històric, on l’organització havia preparat visites guiades a la Col·legiata, al seu museu i també als museus de l’Almodí i de Belles Arts. Les activitats del congrés continuaran demà a València.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco × cuatro =