Canals trasllada al secretari autonòmic d’Educació les deficiències dels centres educatius del municipi

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació de Canals Ricardo Requena va mantenir, dimarts passat, una reunió en València amb el secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, per tal de traslladar diferents peticions dirigides a millorar les infraestructures educatives de la localitat.

Pel que fa a l’IES Francesc Gil, on Conselleria s’ha compromès a la construcció del nou aulari previst per al segon semestre del 2018, es va demanar no deixar de banda la reforma integral promesa de l’edifici principal on, a data del passat 5 d’octubre, es va remetre l’adjudicació de llicència d’obres.

El col•legi públic Vicent Rius és el que necessita més reformes, tal i com es va parlar en la reunió. Per a aquest centre es demana un informe tècnic que revise la cornisa exterior del col•legi, reparada en part enguany; també precisa la construcció d’un pavelló exterior per donar cabuda al servei de menjador i gimnàs degut a l’augment de ràtio per la implantació de l’aula pilot de 2 anys; altre informe tècnic per minvar l’excés de llum i calor que es pateix degut a l’orientació de l’edifici; una zona porxada que permeta l’entrada del alumnes de forma protegida i solucionar els problemes d’accessibilitat que pateix.

Al Calixte III, amb 80 anys d’existència, es reclama el canvi de finestres exteriors i un informe tècnic perquè puga comptar amb servei de menjador.

El col•legi José Mollá, amb 40 anys, està obsolet i ple de deficiències malgrat que Conselleria ha reformat els seus banys. Ací es demana un ascensor i una eixida d’emergència a la primera planta; l’adequació de la cuina escolar i de l’aulari infantil amb noves aules i zona coberta des del carrer ja que es tracta d’un pavelló separat de l’edifici i un informe tècnic per a la reparació del sòl.

En l’EPA de Canals encara no s’ha fet efectiva la promesa de Conselleria per a la substitució del docent jubilat el darrer 1 d’octubre que depenia de Diputació. També es demana el retorn dels diners que l’Ajuntament de Canals està destinant a sufragar aquest retard. L’altra petició té a veure amb la reubicació del centre.

En l’IES Sivera Font els temes tractats fan referència a la insuficiència lumínica en les aules; l’aïllament tèrmic de l’edifici; la rehabilitació d’una de les pistes poliesportives, el recobriment de l’accés des del carrer fins el centre i pati i l’adequació de les finestres per reduir el seu consum energètic.

Per últim, al col•legi parroquial Sant Antoni Abat se’l va retirar el primer curs del programa de FP Bàsica per una errada administrativa. El regidor ha demanat la seua implantació de cara al curs que ve.

No hay comentarios

Dejar respuesta