Canals es prepara per a la Nit del Farolet

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Canals i l’associació de col·laboradors de Canals Ràdio organitzen la “Nit del Farolet “. Enguany es celebrarà demà dijous a les 22.00 hores, des de l’Avinguda Vicent Ferri de la localitat.

Aquest tradicional acte, compleix la seua 18 edició, des que el col·laborador més veterà de l’emissora municipal i director de l’espai radiofònic “Canals Història Viva”, en el seu afany de recuperar tradicions de Canals, organitzara la seva primera edició l’any 1998.

Més de mil persones de totes les edats es concentraran en l’Avinguda Vicente Ferri de Canals, amb el seu “Farolet”, elaborat de manera artesanal, per realitzar un recorregut d’una mitja hora per diferents carrers i places de la localitat, acompanyats per músics de l´Associació musical Canalense, un grup de ”tabal i dolçaina”, els Gegants i Cabets i els membres del grup de danses “Pensat i Fet”, juntament amb el mestre de cerimònies Marcial Martínez.

En finalitzar el recorregut tots els xiquets rebran com a obsequi una borsa de llepolies, mentre, que la resta d’assistents tindran l’oportunitat de gaudir d’una tallà de meló d´alger que oferirà l’associació de venedors del mercat municipal.

El primer tinent d´alcalde de l´Ajuntament de Canals, Ricardo Requena, ha valorat aquest acte “com un esdeveniment cultural i festiu, com un acte propi, singular, importantíssim per la rememoració que es fa dels nostres avantpassats i d´allò que feien junts als carrers del nostre poble”. Per això, continuava exposant el regidor, “des de les regidories directament implicades, s´ha pretès no sols continuar amb aquesta activitat, sinó a més potenciar-la i enriquir-la com ja es va fer l´any passat, introduïnt danses i dolçaines amb cabets i tabals. Per a l´edició d´enguany afegim rondalla i més gegants” .

No hay comentarios

Dejar respuesta

16 + 2 =