Canals organitza nombroses activitats per a commemorar el 9 d’octubre

Amb motiu del 9 d’octubre, l’Ajuntament de Canals, junt amb els diversos col·legis i associacions del poble, organitza i col·labora amb activitats de tot tipus per a celebrar el dia dels valencians i valencianes. Aquesta és la programació que s’ha preparat a Canals fins al dia 9.

III CORRELLENGUA ESCOLAR

Per al dia 8 d’octubre els col·legis de Canals preparen la IV edició del Correllengua, que viurà el seu punt àlgid a les 11:00 del matí en La Lloca. Aquesta activitat multidisciplinària celebra la música, l’art i la lingüística valenciana i aglutina a totes les escoles del poble, superant cada any els 1.000 xiquets presents a l’encontre. La jornada s’amenitzarà amb dolçaines, tabalets i, a més, es llegiran poemes en valencià.

RÀDIO MUNICIPAL

El mateix dia 9, l’Emissora Municipal Canals Ràdio té programada una emissió especial commemorant aquesta festivitat. A partir de les 10:00 els oients podran escoltar, com cada any, el manifest del 9 d’octubre per part dels portaveus polítics del poble. També es retransmetran tots els actes cívics que es desenvoluparan al cap i casal amb la connexió que es realitzarà amb els companys d’À Punt. Posteriorment, s’oferirà un documental sonor al voltant de la vida de Jaume I, seguit del programa La Nostra Música, centrat en la música en valencià d’ara i de sempre.

PILOTA AL CARRER I DIA DE LA BICICLETA

En la vessant esportiva, el 9 d’octubre començarà amb amb la celebració del tradicional Dia de la Bicicleta. Aquesta activitat en la que participen menuts i grans, començarà a les 11:00h des de la Plaça del Pont del Riu però, prèviament, des de les 10:00h estaran les inscripcions obertes per 1€. Tota la recaptació serà donada per a la lluita de l’Alzheimer i, a més, tots les inscrits participaran en un sorteig de bicicletes i cascs. Per la vesprada, l’Escola de Pilota a Mà ha preparat, per al dia 9, una partida de raspall, que es durà a terme en el c/l’Harmonia a partir de les 17:00h.

RETROBEM LA NOSTRA MÚSICA

La nostra música és un element clau en la identitat i cultura valencianes i, per això, l’Ajuntament de Canals reserva un espai d’aquest dia per a celebrar la 39 a edició de Retrobem la Nostra Música mb al Grup de Danses Canyamars. Aquest festival de música serà al Centre Cultural Papa Calixte III, a les 19:00h.

EL 9 D’OCTUBRE AL CENTRE JOVE

El Centre Jove prepara diferents propostes per a celebrar el 9 d’Octubre en un mateix dia. Per això, el proper dia 12, de 18:00h a 19:00h, es realitzarà una activitat que consistirà en l’elaboració d’un marca pàgines. Tot seguit, els assistents decoraran i ambientaran les instal·lacions del Centre Jove amb motius valencians. Per últim, després de l’activitat de la Mocadorà, hi haurà un sopar baix baç ambientant, per descomptat, amb música en valencià.

No hay comentarios

Dejar respuesta