1.200 escolars de Xàtiva participen en el primer corre-llengua del 9 d’octubre

En la jornada d’ahir es va celebrar el lliurament de premis del concurs literari per a l’alumnat de l’última etapa de primària, que sota el lema «Si Jaume I tinguera xarxes socials…» va convocar l’Ajuntament de Xàtiva amb motiu de la commemoració del 9 d’octubre. Assistiren escolars de tots els centres educatius de la ciutat i durant l’acte va actuar la Muixeranga La Socarrà i es va procedir a la lectura d’un manifest per part de dues alumnes.

Els guanyadors dels premis de narrativa han estat Alba Reina Gómez, de 6è del col·legi La Immaculada; Marina Alberola Camarasa, de 6è C del Jacint Castanyeda; Jordi Sanchis Gil, de 5è C del col·legi Claret; Inés Pérez Montesinos, de 6è A del Jacint Castanyeda i Carlos López Mas, de 6è B del Gozalbes Vera. Així mateix, el jurat ha acordat lliurar els tres premis col·lectius als grups-aula 5è C del Claret, 6è A del Jacint Castanyeda, 6è B del Gozalbes Vera.

De manera prèvia, uns 1.200 escolars de tots els centres de primaria de Xàtiva participaren en el primer corre-llengua del 9 d’octubre, iniciativa que ha partit dels centres escolars i ha estat organitzada per representants de tots els centres. Es tracta d’un acte reivindicatiu i festiu per la llengua. Diferents marxes han recorregut la trama urbana acompanyades per dolçaina i tabalet, confluint al Jardí de la Pau.

No hay comentarios

Dejar respuesta