Canals demana la incorporació del Molí Vell al Catàleg de Béns de la Generalitat Valenciana

El passat 25 d’agost, Ximo López, cap de servei territorial de Cultura de la GVA, va visitar els edificis més rellevants que constitueixen el patrimoni de Canals.

Es va interessar especialment pel Molí Vell i per les tasques que s’estan duent a terme des del Consistori perquè aquest edifici quede totalment protegit i s’incloga dins del Catàleg de Béns de la Generalitat Valenciana.

El Molí Vell de Canals té rellevància pel seu caràcter històric i perquè representa un gran valor etnològic, arquitectònic i cultural per a entendre la societat de Canals i de la comarca. Cal recordar que aquest Equip de Govern ja va sol·licitar a la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, la inscripció del Molí Vell perquè siga catalogat com un bé protegit.

Durant la visita, Ximo López i la inspectora de Patrimoni, Ana Aparicio, que l’acompanyava, van estar visitant, junt amb l’alcaldessa, Mai Castells, i el regidor de Cultura, Miquel Alventosa, a més del Molí, altres edificis patrimonials significatius de la població com són el Torreó i l’Oratori dels Borja. També van voler assabentar-se de tot allò que es relaciona amb els elements patrimonials hidràulics que té Canals, i que són tan distintius de la localitat: els llavadors, els partidors, i el Sifó, entre d’altres, destacant el bon estat de conservació d’indrets de la població com, per exemple, la plaça de l’Església i les seues edificacions.

L’Ajuntament es mostra molt satisfet amb aquesta visita per tot el que suposa que es reconega el valor patrimonial de Canals, i per les apreciacions i indicacions suggerides pel que fa a la seua cura.

No hay comentarios

Dejar respuesta