Canals aprova el voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals

L’Ajuntament de Canals es troba molt compromés amb la protecció del Medi Ambient i amb el voluntariat per la vigilància i prevenció d’incendis forestals, portant més d’una dècada participant en aquest tipus d’activitats.

Com a conseqüència d’aquest compromís, l’Ajuntament convoca les subvencions destinades al voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals per a l’exercici del 2019.

Aquesta activitat, que té com a objectiu previndre incendis forestals, centra les seues accions en les àrees considerades d’alt risc d’incendi com ho són El Túnel, Casa Pareja, Cinc Germans, Els Calderons i Llometa de Gil. Totes aquestes àrees estan englobades dins del Paratge Natural Municipal que agrupen al voltant de 900ha.

Per començar, la primera actuació consistirà en informar als ciutadans de les pautes a seguir per al correcte funcionament del Pla de Prevenció d’Incendis i de les restriccions i prohibicions del Pla de Quemes Locals. Paral·lelament, es farà un control del compliment de les distintes normatives mediambientals i, a més, es comptarà amb vigilància ambiental. Els treballs més intensos se centraran en els mesos de juliol, agost i setembre.

La regidoria de Medi Ambient, Mai Castells, ha explicat que «és molt important per a tot el poble haver aprovat aquest programa de voluntariat ambiental per tots els beneficis que pot aportar al municipi i, sobretot, per tots els riscos que pot evitar».

«Les actuacions de vigilància ja estan dissenyades, tant els horaris, els dies, les zones i què s’ha de fer, comptant també amb les actuacions que portarem endavant els dies en els quals l’alerta siga més elevada», ha explicat Toni Simón, tècnic de gestió ambiental.

No hay comentarios

Dejar respuesta

14 + diecisiete =