La Fundació Caixa Ontinyent renova el conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de València. Es va posar en funcionament en 2015 i permet als estudiants aplicar els seus coneixements acadèmics en pràctiques reals amb la creació de prototips.
Fundació Caixa Ontinyent i la Universitat Politècnica de València han renovat el conveni de col·laboració per al manteniment de l’Aula Caixa Ontinyent, que té per objectiu impulsar un laboratori de disseny i fabricació digital, un laboratori de robòtica educativa, un laboratori relacionat amb la indústria 4.0 i un laboratori d’emprenedoria i generació espontània al Campus d’Alcoi. Tot englobat en el concepte de FABLAB.
El conveni ha sigut firmat pel Rector de la Universitat Politècnica de València, José Esteban Capilla, i pel President de Caixa Ontinyent, José Pla, en un acte celebrat al Campus d’Alcoi.
Aquest projecte, que es va iniciar en 2015 i al qual Caixa Ontinyent ha destinat ja una inversió de 135.000 euros, pretén oferir als estudiants eines per a aplicar els seus coneixements acadèmics en pràctiques reals. Així, s’aprofiten les iniciatives, creativitat, talent i el dinamisme dels estudiants, i es canalitzen cap a projectes innovadors, que poden materialitzar. De fet, els permet la creació de projectes de final de carrera, i de prototips per a empreses diverses i per a la indústria sanitària.
L’Aula impulsa a més activitats que permeten enriquir l’aprenentatge com la Setmana de la Ciència, que inclou conferències i cinema científic; la maleta de la innovació, que mostra i fomenta les vocacions científiques entre els estudiants de l’ESO dels centres educatius d’Alcoi; la First Lego League, que pretén fomentar les habilitats tecnològiques entre universitaris i estudiants més xicotets; el concurs de robòtica, que estimula l’aprenentatge amb continguts científics; i el CampusTec, un campament tecnològic d’estiu.
El Rector de la Universitat, José Esteban Capilla, ha agraït la confiança de Caixa Ontinyent i ha destacat que “les Aules són un instrument fonamental de col·laboració amb la societat en general, amb entitats, amb l’empresa, i un instrument que orientem fonamentalment cap a resultats que tenen a veure amb la formació dels alumnes, i també amb les empreses que participen ja que, a més, podem treballar en la formació de millor talent d’egressats que després es puguen integrar en eixes indústries, empreses i entitats, i fins i tot plantejant en molts casos reptes d’innovació i d’investigació”.
Per part seua, el President de Caixa Ontinyent, José Pla, ha destacat la importància de donar suport a iniciatives educatives que permeta preparar als nostres estudiants per al futur ja que “vivim en un canvi d’època que ens conduirà a unes relacions humanes més globals, més digitals i més virtuals, a unes tecnologies en constant evolució i a la irrupció de la intel·ligència artificial, i en Caixa Ontinyent som conscients de l’important paper del Campus en la capacitació dels alumnes”. Pla ha posat l’accent que l’entitat és “l’única caixa d’estalvis valenciana, l’única que reverteix a la societat els seus beneficis en forma d’obres socials com aquesta Aula, destinada a fomentar el talent entre les noves generacions, que seran les que protagonitzen les decisions del futur”.