Caixa Ontinyent, premiada per la seua tasca de divulgació financera

La Fundación de Estudios Bursátiles y Financieros (FEBF) ha atorgat hui a Caixa Ontinyent el premi a la divulgació financera per la seua col·lecció de contes infantils destinats a introduir, entre els més xicotets, en narrativa i en el seu propi llenguatge, conceptes financers bàsics com la cultura del truc, la moneda com a instrument de valor i de canvi, els avantatges de l’estalvi o el consum racional i responsable.

Este premi, que celebra la seua XIV edició i al que han concorregut 8 candidatures, ha sigut concedit per la seua tasca de divulgació financera i borsària, tant a través de la col·lecció “Cadireta de Boga- sèrie educació financera” publicada per l’Obra Social de Caixa Ontinyent així com per la seua activa participació en el projecte d’Educació Financera “Finança’t” impulsat per la Fundació Campus Ontinyent, de la qual l’entitat és patró.

La col·lecció de contes es compon, de moment, de quatre títols: “la llegenda del pacte de fraternitat” “Dino i els diners” “El porquet estalviador” i “Històries de l’explorador”, i en breu està previst llançar “Calixta la periodista” en el qual es desvetlaran conceptes bàsics associats a mitjans d’estalvi i de pagament.

L’acte, que s’ha celebrat este matí en el Palau de Boïl d’Arenós, seu de la FEBF, ha estat presidit pel Conseller d’Hisenda i model econòmic de la Generalitat Valenciana i President del Consell Permanent de la FEBF, Vicent Soler, qui ha fet lliurament del guardó al President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell.

En la seua intervenció, el Conseller ha destacat que l’entitat mereix el premi “perquè en un món que avança cap a la sofisticació i complexitat de productes i serveis, hem anat perdent de vista aquells conceptes més tradicionals que ens inculcaven els nostres majors i que, precisament, s’arrepleguen en aquesta col·lecció. Conceptes que l’entitat no sols divulga, sinó que també aplica en la seua gestió diària i que li han permès mantenir-se com l’única caixa d’estalvis valenciana”.

També ha qualificat a l’entitat de “motor econòmic en el seu àmbit d’actuació, i sense la qual no seria possible entendre el procés de reindustrialització de les comarques centrals valencianes”.

Per la seua banda, el President de Caixa Ontinyent ha explicat que l’entitat va llançar el programa Finança’t per la necessitat de millorar els coneixements i la cultura financera “un programa adaptat i adaptable a les necessitats i a la demanda de la nostra gent en la nostra zona, en el qual un dels reptes més complicats era dirigir-nos al públic més jove. El mitjà que trobem d’arribar a ells va anar a través de contes que poden llegir directament, o que poden ser-los llegits pels seus pares, cuidadors o professors. I així va nàixer la nostra col·lecció de contes infantils”.

Afegint que “som una caixa d’estalvis, l’única de la Comunitat Valenciana, i la nostra funció principal com a tal, sense desatendre evidentment el compte de resultats, és impulsar la creació de riquesa en el nostre àmbit d’actuació, propiciar el benestar de la nostra gent. Dotar-los de coneixements financers és una forma de millorar les seues aptituds i, per tant, les seues possibilitats de riquesa i de benestar. I este ha de seguir sent un objectiu permanent de la nostra actuació”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × 1 =