Benissuera, Barxeta i Vallés milloraran els seus consultoris mèdics al rebre una ajuda de Sanitat

Les ajudes del Pla d’Intervenció Arquitectònica de la Conselleria de Sanitat, permeten realitzar millores en tres centres sanitaris de titularitat municipal

∙El cost subvencionat supera els 150.000 euros en estos tres conssultorios del departament Xàtiva-Ontinyent

Les ajudes que la Conselleria de Sanita Universal i Salut Pública oferix en el seu pla d’intervenció arquitectònica anual permetran realitzar obres de millora en els consultoris de Benissuera (la Vall d’Albaida), Vallés i Barxeta (la Costera) per un import total de 151.950 euros.

Es tracta de millores en consultoris auxiliars la titularitat del qual és municipal però que són dotats de personal i equipament pel departament de salut per a la prestació de l’atenció primària corresponent a cada població.

Les ajudes concedides als ajuntaments perquè realitzen les reformes oportunes són de 77.754 euros per a Barxeta, 39.934 per a Benissuera i 34.262 per a Vallés.

Amb estes ajudes la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública contribuïx a la millora de les instal·lacions sanitàries dels municipis de menor població que tenen menor capacitat econòmica per a escometre inversions en obra pública.

La millora que Barxeta té previst realitzar amb esta ajuda una remodelació integral de la seua distribució interior així com la millora de la seua instal·lació elèctrica. Per la seua banda el consultori auxiliar de Benissuera també realitzarà obres de reforma de la seua estructura adaptant-la a les noves necessitats.

El consultori auxiliar de Vallés dedicarà este pressupost a millorar la seua climatització, instal·lació elèctrica i altres intervencions sobre la seua estructura.

Des de la direcció mèdica d’atenció primària del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, el seu responsable ha destacat la importància d’estes ajudes que anualment es concedix als municipis que ho sol·liciten i que contribuïxen a millorar les infraestructures sanitàries de les poblacions més xicotetes, millorant el confort de la ciutadania que utilitza estes instal·lacions d’atenció primària.

Ricardo García Calleja, ha manifestat que “és de gran importància el manteniment dels consultoris auxiliars amb la millor accessibilitat, confort i humanització per a l’atenció primària. Es tracta de poder prestar l’assistència sanitària en les millors condicions possibles” i ha destacat “la bona sintónia i el treball en equip amb els ajuntaments i els recursos que la Conselleria posa a la seua disposició, per a la realització d’estes obres”

El pla d’intervenció arquitectònica és una subvenció directa als municipis que ho sol·liciten per a invertir-la en la millora dels locals destinats a la prestació d’assistència sanitària. En el present exercici la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha dedicat 1.769.467 euros per a 36 consultoris d’altres tants municipis valencians.

No hay comentarios

Dejar respuesta