Benestar Social obrirà en desembre una part del Centre Social Juvenil d’Abu Massaifa

Els participants en el programa d’itineraris formatius amplien el seu objecte d’actuació per avançar l’apertura de les instal·lacions que s’inclouen en el Pla Xàtiva Creix.

El 23 de desembre obrirà les seues portes una part del Centre Social Juvenil d’Abu Massaifa. Així ho ha anunciat la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo: «els participants en el programa d’itineraris formatius estan actuant en el que anava a ser la segona fase del centre social. La bona marxa dels treballs i el bon resultat de les pràctiques formatives d’aquestes persones permetran avançar l’apertura d’aquesta part de les instal·lacions per als Nadals», ha comentat la regidora. Les obres de l’Espai Social Juvenil es licitaren en setembre. Es tracta d’un projecte que consisteix en recuperar l’antic local de la llar de jubilats de la Fundació Bancaixa per a usos socials i d’oci dirigit al públic juvenil, dotant de nous equipaments públics al barri Nordoest, un dels més poblats de la ciutat. L’actuació contempla una inversió de 334.154 euros i s’inclou dins del Pla Xàtiva Creix.

obras1-centre-jove-diaridigital.esLa part del local que estan rehabilitant els participants en el programa d’itineraris formatius per a la inserció laboral és la que recau al carrer Poetes Xativins. Aquest ala de les instal·lacions se reservarà per a usos socials, estant previst que aculla alguns serveis administratius de l’àrea de Benestar Social. També estarà dotada amb una biblioteca i sala multi-usos on es podran desenvolupar tallers, reunions i cursos de formació.

El programa d’itineraris formatius intervé sobre les circumstàncies que dificulten la integració laboral dels participants i, per tant, la inclusió social. L’objectiu és situar als col·lectius desafavorits en situació de la màxima igualtat possible respecte de la mitjana de la societat de Xàtiva, mitjançant la capacitació i proporcionant eines bàsiques per trobar feina i autonomia personal a l’hora d’accedir al mercat laboral.

D’altra banda, cal recordar que el projecte de l’Espai Social Juvenil, la part de les instal·lacions que recau al carrer Abu Masaifa, va ser el tercer més votat en la consulta ciutadana de pressupostos participatius Decideix Xàtiva.

obras2-centre-jove-diaridigital.esSobre la dotació d’aquest centre juvenil, la previsió inicial és que compte amb diverses zones que oferisquen alternatives per ocupar el temps lliure del segment de població jove i adolescent, com ara un espai amb ordinadors, connexió a Internet i videojocs, una mini sala de cine, un espai per a reunions i tertúlies o una zona amb jocs com futbolins, ping pong, o billars.

Les obres consistiran en la reforma i ampliació dels banys, amb renovació de sanitaris i instal·lacions; renovació completa de fusteria, tant interior com fusteria metàl·lica; l’aïllament acústic complet del local; renovació de paviments i sostres; renovació de revestiments de parets, instal·lació elèctrica, climatització i proteccions contra incendis. També s’obrirà una nova eixida d’emergència. El termini d’execució previst és d’un any des de l’inici de les obres.

No hay comentarios

Dejar respuesta