Bellús construirà una nova plaça enjardinada amb l’ajuda de la Diputació de València

  • El president de la corporació provincial, Vicent Mompó, ha visitat este divendres el municipi de La Vall d’Albaida al costat de l’alcaldessa, Susana Navarro, per a conéixer l’estat de les obres finançades per la Diputació i els nous projectes
  • Gràcies a les ajudes de la institució provincial, l’ajuntament ha executat la renovació del Parc de l’Ermita i ha completat la millora i ampliació de la xarxa de proveïment d’aigua potable

Divendres 20 d’octubre de 2023.- El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha visitat este divendres el municipi de Bellús, a la comarca de La Vall d’Albaida, per a interessar-se per l’estat de les diferents actuacions que l’ajuntament està duent a terme gràcies a l’ajuda de la corporació provincial. Mompó, que ha estat acompanyat durant la visita per l’alcaldessa de la localitat, Susana Navarro, ha pogut així mateix escoltar quines són les prioritats del consistori per als pròxims anys.

Després de la reunió mantinguda entre tots dos, el president Vicente Mompó ha assegurat que “després d’escoltar de boca de l’alcaldessa la problemàtica que té el municipi amb la despoblació, des de la Diputació impulsarem projectes per a ajudar a combatre-la. També hem parlat sobre el potencial turístic que té Bellús i les possibles línies de cooperació perquè es puguen adherir a programa com Fem Poble i, d’eixe mode, posar en valor tot el que pot oferir la localitat”.

Per part seua, l’alcaldessa Susana Navarro ha agraït “que estiga sent la Diputació la que s’estiga acostant als pobles més xicotets. És un detall del president que els alcaldes tenim molt en compte. Per a nosaltres és fonamental l’ajuda de la corporació provincial per a poder mantindre els serveis i el territori”. La primera edil ha aprofitat la trobada per a expressar les necessitats de la població, entre les quals es troba una continuïtat en la millora de la xarxa d’aigües per a atraure inversions d’empreses agrícoles o la rehabilitació d’un edifici per a destinar-lo a lloguer per a joves.

Una de les obres més rellevants que es posarà en marxa a Bellús és la conversió del solar situat al carrer Heliodoro Madrona en una nova plaça pública enjardinada. Uns treballs que han compten amb un total de 250.000 euros procedents del Pla d’Inversió de la Diputació de València, i que, a l’espera de l’informe favorable de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat, s’iniciaran al llarg dels pròxims mesos. El projecte consta de dos fases ja que, prèviament al condicionament del solar com a plaça enjardinada, s’ha dut a terme la demolició de l’edifici situat en este.

Una altra actuació rellevant planificada és l’enjardinament i construcció d’un mur de pedra en el barranc d’accés Bellús des de l’entrada del camí ral fins al camí de l’Olleria. Una obra finançada per la corporació provincial amb un pressupost de més de 150.000 euros.

Altres inversions

L’Ajuntament de Bellús ha rebut de la Diputació una mica més de 620.000 euros en el marc del Pla d’Inversions en els últims quatre anys, al que cal sumar una quantitat similar corresponent al Fons de Cooperació Municipal. Gràcies a estes ajudes, el municipi ha pogut dur a terme diferents millores com ha sigut la reforma integral del Parc de l’Ermita, que ha inclòs la renovació del parc infantil, la instal·lació de jocs saludables i l’enjardinament d’este, per a això s’han destinat un total de 80.000 euros. A més, s’ha completat l’ampliació i millora de la xarxa de proveïment d’aigua potable, amb una inversió de 90.000 euros.

El consistori també ha conclòs, gràcies al finançament de la corporació provincial, el condicionament de les voreres i escocells del carrer José Couso o la millora de l’accés al cementeri.

No hay comentarios

Dejar respuesta