Auxiliars administratius de Sanitat exigeixen ser retribuïts per les funcions de categoria superior que exerceixen

● El col·lectiu exigeix una reconversió real de places i diuen que “resultaria insultant haver de superar una oposició de nou”

Des de l’Associació de professionals de la funció administrativa en Sanitat (ACFASP) es reivindica la necessitat urgent d’atendre la seua problemàtica de falta de retribució a la categoria d’Auxiliar Administratiu, que en un 93% realitza funcions de categoria superior sense ser retribuïts per això. Tant l’Administració sanitària com els sindicats han «mogut fitxa» en les últimes setmanes, però només concreten un «tímid» acord de reconvertir 200 places d’auxiliars administratius fixos.

ACFASP entén que és el moment d’adoptar una mesura «urgent i valenta, tant per sindicats com per Conselleria, per a donar dignitat a aquests professionals de la sanitat».

Proposta a Corts
El mes de maig passat l’Associació ACFASP va remetre una proposta de resolució a la Comissió de Peticions de Les Corts Valencianes perquè es posicione sobre la problemàtica.

La setmana passada la Comissió de Peticions de Les Corts Valencianes que va tractar el problema, va procedir a «suspendre la tramitació d’aquesta petició fins a rebre l’informe de Conselleria de Sanitat». El col·lectiu ACFASP critica «la falta d’interés mostrada per aquesta problemàtica que afecta més de 3000 professionals de la sanitat pública valenciana, en retardar una vegada més l’adopció d’una proposta de resolució» una proposta que només va ser defensada en Comissió pel grup parlamentari d’Unides Podem en veu de la seua diputada, Estefania Blanes que arribe a manifestar: «entenem que no és incompatible que alhora, es demana un informe a Conselleria i es posicione la Comissió de Peticions».

Alhora ACFASP ha manifestat estar «positivament sorpresos» perquè en el projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana, que es preveu aprovar aquesta mateixa setmana, «tots els grups del Botànic han signat una moció per a la «reconversió de places de personal estatutari fix d’auxiliar administratiu a administratiu»», la moció permetrà durant 2023 iniciar un procés que reconvertisca en categoria superior aquells auxiliars administratius les funcions dels quals s’assimilen a la seua categoria superior.

Com ja ha anunciat ACFASP, es calcula en una mica més de 3000 professionals afectats per aquesta reconversió, si bé fonts sindicals parlen ja d’un preacord de procedir a establir un número inicial de 200 places a reconvertir, cosa que segons ACFASP «és molt poc» i generarà «una nova discriminació sobre qui podrà i qui no reconvertir la seua plaça en categoria superior».

Aquest pròxim divendres 23 sindicats i Conselleria es reuneixen per a tractar amb urgència diversos temes de conflictivitat laboral i entre elles s’ha situat l’adaptació retributiva d’aquest col·lectiu discriminat. El col·lectiu ACFASP adverteix sobre aquestes negociacions que «no estem disposats a acceptar que se’ns faça superar una nova oposició o concurs oposició. És obvi que si realitzes funcions de categoria superior, has de ser retribuït per això i punt. Sotmetre’ns a noves proves no seria reconéixer que fem funcions de categoria superior sinó un examen per a la promoció professional que també pot resultar insultant» afirma el col·lectiu.

A més ACFASP es queixa de no haver sigut atesos en les seues diverses propostes davant la Direcció de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat per a resoldre aquesta situació que «ara amb moltes presses comença a formar part de l’agenda sindical i política per primera vegada en la història» però es queixa que tant Conselleria com els Sindicats majoritaris actuen «amb molt feble decisió per a atendre la frustració que ocasiona estar mal retribuït i sense possibilitats a penes de promoció professional» com ho estan des de dècades, els auxiliars administratius de sanitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

10 − 3 =