Aspromivise Xàtiva celebra el dia de Falles

La falla del Carme dona la recaptació de la seua presentació fallera a Aspromivise.

Una nova iniciativa d’aspromivise ara amb les falles com a referent per buscar noves experiències i vivències per als usuaris i usuàries de la pròpia associació, però també per a totes aquelles persones que ens visiten en dies com el que avui s’ha viscut. Una falla innovadora, plantada dins del propi centre per les condicions climatològiques però que en cap moment ha deixat de mostrar el seu missatge ecologista i que transmetia la importància que tenim totes en conservar el nostre medi ambient. Els quatre elements de la terra han estat presents en una falla pensada, elaborada i plantada per les usuàries i usuaris d’Aspromivise.

Un motiu més per treballar la inclusió que es palpa en cadascuna de les iniciatives que aspromivise porta a terme, i el dia de les falles no podia ser menys. Un matí al voltant de la falla que li donava molta normalitat en un dia festiu. Aquest any la Junta Local Fallera, amb les fallera major i la fallera major infantil han acompanyat a totes i tots junt a les seues corts d’honor. L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la Regidora de Falles Maria Beltran també han estat visitant la falla i acompanyant la gent que pertany a l’associació. Totes elles van escoltar la mascletà que els usuaris i usàries van preparar junt a membres de la Música Vella.

Sara Lapiedra, l’artista fallera d’Aspromivise, comentava una vegada acabat tot, “l’important que és en dies com aquestos, fer-nos visibles, treballem per la inclusió i tot en un ambient de normalitat per tal de lluitar per una societat més justa. Aquest any ens hem tornat a adaptar, en aquest cas per la pluja, però ho tenim clar. Malgrat tot, la falla i la festa que comporta aquesta data per a les nostres usuàries i usuaris no la podia parar la pluja. Un dia per a repetir i que de segur el proper any millorarem”. En referència al monument faller Sara manifestava que hem volgut aferrar-nos als 4 elements que la natura ens aporta, foc, aigua, aire i terra, a través dels quals hem denunciat les injustícies que estem fent amb el nostre entorn i al mateix temps els beneficis que ens pot aportar si tenim cura d’ella”.

A més, ens han acompanyat les representants de la falla el Carmen de Xàtiva. le quals han visitat el nostre centre i la nostra falla, “estem segures que els ha encantat la visita tant com a nosaltres. A més, ens han fet lliurament del xec dels diners recaptats en la seua presentació la qual cosa sempre és d’agraïr”

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × dos =