Aspromivise torna a omplir els carrers de la ciutat

Amb el lema l’esport fa ciutats inclusives, Aspromivise torna a omplir els carrers de la ciutat.
Després de l’experiència dels anys anteriors i les ganes de continuar organitzant coses per a aquest col·lectiu, el Aspromvise omplirà els carrers de Xàtiva per demostrar que amb l’esport, l’objectiu de la inclusió és possible. Serà aquest dijous dia 9 de maig quan la XIIa Carrera Popular per a Persones amb Diversitat Funcional es pel casc antic de Xàtiva . Serà una carrera d’àmbit provincial on la participació serà la més nombrosa de totes les edicions. 1262 corredors/es, 62 centres, 500 voluntaris, més de 1100 escolars de 21 centres de primària repartits per tot el recorregut de la carrera, més de 400 estudiants de 8 instituts de secundària, 3 Universitats i més de 600 acompanyants dels diferents centres seran els que oferiran a la societat que la inclusió a través de
l’esport pren força..

Serà una jornada especial que començarà cap a les 10’30 amb l’entrega de dorsals a tots els centres inscrits i a les 12.00 es donarà l’eixida des de l’albereda Jaume I. La carrera circularà per tot el casc antic de Xàtiva per a cobrir aproximadament uns 2’2 km de distància..

Des del propi centre, la directora Amor Amorós comentava que “és una festa per a totes les persones que atenem i que venen a participar, l’ambient no estrictament competitiu, sinó més bé de conviure una jornada amb un grup d’amics i amigues . Una de les motivacions que ens mou per fer aquest tipus d’activitats. Serà una carrera especial, més inscrits que mai, consolidant el grup de corredors que realment volen competir en una carrera popular, moltes coses que any rere any ens reafirma que aquesta és la línia a seguir. Treballar per donar un espai de protagonisme que aquest col·lectiu cada vegada reclama més. És evident que l’esport té un gran potencial per treballar aspectes relacionats amb la inclusió de les persones, i aquesta edició de la carrera ens ho fa verue”.

Una de les monitores que estan dins del grup organitzador de la cursa, Emma Ferri, es mostrava satisfeta per la gran acollida que cada any té aquesta carrera, “el fet de tenir més inscrits que mai, superar els mil dos cents!!!!, més voluntaris que mai, més centres que mai ens dóna forces per continuar i afrontar cada any aquesta carrera amb més ganes. És una bona oportunitat per veure un col·lectiu que, malgrat la seua diversitat funcional, és capaç d’omplir els carres de Xàtiva practicant esport. A més el fet de que cada cop, més centres en edat escolar vullguen participar en ella col·laborant en l’acompanyament dels corredors dóna a entendre que aquest és el camí a seguir.”

La carrera acabarà amb una gran festa del grup Dekubito Prono que tindrà com a teloner a Andreu Valor, que versionarà la cançó “Tornarem a Caure “ i acompanyat per Pep Gimeno Botifarra donaran pas al concert de rock, que aquest any s’iniciarà amb una versió acústica de la cançó de Kutxi Romero, “No somos distintos”, que serà interpretada per Ana Fabra. Una festa que per tercer any consecutiu acabarà amb un dels grups de Rock que van obrint-se camí en aquest món tan divers.

Des del porpi centre convidar a tota la població a que aquest dijous assistesca a l’Albereda per veure aquesta carrera que de segur els enganxarà. El lema de la carrera ho diu tot: L’ESPORT FA CIUTATS INCLUSIVES! I Xàtiva pot presumir de ser-ho.

No hay comentarios

Dejar respuesta