Aspromivise ofereix esport per a totes

Esportistes amb mobilitat molt reduïda participen en les Jornades de Proves Adaptades disputades al Genovés.

L’esport ha de ser un recurs per millorar la qualitat de vida de les persones. A més ha de ser una ferramenta educativa per a totes les persones que el practiquen, independentment de l’edat i de les capacitats físiques i intel·lectuals. Amb aquest missatge es poden aconseguir objectius de molta envergadura per tal poder construir una societat més justa i inclusiva.

El passat divendres, el Pavelló Municipal del Genovés va acollir el primer Encontre de Proves Adaptades post pandèmia que va organitzar Aspvomivise i Copava, junt a l’Ajuntament i el Col·legi Públic del Genovés. Un encontre que va reunir a 70 esportistes amb mobilitat molt reduïda per tal de realitzar una bateria de proves físiques amb la finalitat de millorar les seues destreses físiques. Un encontre que va reunir a centres de tota la província, Ontinyent, València, Torrent, Gandia, Manises, Potries, Castelló, L’Alcúdia… per tal de completar la bateria de proves preparades per a l’ocasió.

Un encontre que va suposar una prova pilot al juntar a dos col·lectius igual de diferents, les pròpies esportistes i les xiquetes i xiquets del Col·legi del Genovés que havien de ser el suport per aquelles persones que tenien més dificultat en realitzar la prova física. “Una experiència innovadora, molt inclusiva, però sobretot molt educativa, ja que va suposar experiències molt enriquidores per a tots dos col·lectius. Treballar en l’educació de les més menudes i menuts d’una forma més vivencial on la inclusió és un dels objectius prioritaris avança molt de contingut en aula. Estem convençudes que experiències com aquestes donen molt de temari per a treballar en classe per part de les docents” comentaven des de la pròpia organització.

Un nou repte portat endavant per Aspromivise que ha suposat un punt de partida per a futures propostes d’actuació en l’àmbit educatiu i que no haguera sigut possible sense la col·laboració del propi Ajuntament i de l’equip docent del Col·legi Públic del Genovés ja que en tot moment van creure en aquest projecte.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 − 2 =