Artur Heras presenta el seu llibre «Ribera i jo» a la Casa de la Cultura de Xàtiva

L’acte comptarà amb la presència de Manuel Vicent, Anacleto Ferrer i Raimon

El divendres 5 de juliol, a les 19:30 hores, es presentarà a la Casa de la Cultura de Xàtiva el llibre d’Artur Heras «Ribera i jo». La presentació comptarà amb l’assistència de Manuel Vicent, Anacleto Ferrer, Raimon i el mateix autor, que signarà exemplars.

artur-heras-1-diaridigital.esRibera i jo és un dietari singular, profusament il·lustrat, que combina idees i records personals amb reflexions al voltant de la vida i de l’art. Un dietari «a dues veus» en el qual Artur Heras fa confluir la seua pròpia experiència vital i intel·lectual amb la del pintor Josep de Ribera, ambdós nascuts a Xàtiva i allunyats de la ciutat des de joves. Heras rememora la Xàtiva dels seus orígens i recrea la de Ribera, molt similars les dues a pesar de la distància temporal que les separen.

Heras imagina Ribera amb tot el seu entorn: la família, els amics, l’exili, la seua relació amb el poder, com creix com a artista, i com viu i mor a Nàpols. El llibre serveix per a comprendre millor i valorar l’obra de Ribera, superant els tòpics precedents i esfondrant les mentides de les quals ha estat objecte.


En Castellà:

Artur Heras presenta su libro «Ribera i jo» en la Casa de la Cultura de Xàtiva

El acto contará con la presencia de Manuel Vicent, Anacleto Ferrer y Raimon

El viernes 5 de julio, a las 19:30 horas, se presentará en la Casa de la Cultura de Xàtiva el libro de Artur Heras «Ribera y yo». La presentación contará con la asistencia de Manuel Vicent, Anacleto Ferrer, Raimon y el mismo autor, que firmará ejemplares.

Ribera y yo es un dietario singular, profusamente ilustrado, que combina ideas y recuerdos personales con reflexiones alrededor de la vida y del arte. Un dietario «a dos voces» en el cual Artur Heras hace confluir su propia experiencia vital e intelectual con la del pintor Josep de Ribera, ambos nacidos en Xàtiva y alejados de la ciudad desde jóvenes. Heras rememora la Xàtiva de sus orígenes y recrea la de Ribera, muy similares las dos a pesar de la distancia temporal que las separan.

Heras imagina Ribera con todo su entorno: la familia, los amigos, el exilio, su relación con el poder, como crece como artista, y como vive y muere en Nápoles. El libro sirve para comprender y valorar mejor la obra de Ribera, superando los tópicos precedentes y derrumbando las mentiras de las cuales ha sido objeto.

No hay comentarios

Dejar respuesta