CONTINUEM AVANÇANT

Article d’opinió: Valoració del primer any de govern a Xàtiva

Assemblea local D’EUPV Xàtiva

El poder és com un explosiu; o es fa un bon ús, o esclata. Així sintetitzava l’alcalde i
professor madrileny, Tierno Galván, un element molt important del poder i la seua gestió. Ara fa poc més d’un any, el cicle polític del partit popular finalitzava amb un gran esclat fonamentat en les pràctiques corruptes i autoritàries d’un mal govern. A Xàtiva l’exemple va ser ben paradigmàtic. Rus acumulà un fort i contundent poder en la ciutat i en la resta de la província, en canvi aquest acabà amb una estrident detonació incontrolada. D’aquella polseguera i del treball acumulat per les organitzacions polítiques i la societat civil de la ciutat sorgí un nou govern.

El govern del canvi institucionalitzat en el Pacte de Sant Domènec , el qual s’enfrontava a grans reptes. El primer repte era retornar la normalitat democràtica a la ciutat.
Anem pam a pam. Les negociacions per formular el govern ens varen fer acumular nous
aprenentatges, les primeres gestions i accions de govern ens varen emocionar. Les setmanes ens varen situar, el pas de cada trimestre ens demostrava tot allò que aconseguíem i tot allò que no, també un munt de contradiccions entre els objectius del canvi i els límits i vicis d’aquest sistema.

En tot cas, el procés de canvi ja s’ha posat en marxa, encara que aquest haurà d’arrelar amb més força, amb més transformació social. De fet, el canvi polític a Xàtiva està subjecte directament a una societat civil compromesa, activa i reivindicativa amb la nova política. En cas contrari tot podria tornar al lloc d’origen. Ara bé, molts indicadors ens fan optimistes i ens mostren que el camí de l’ètica, la igualtat, la participació, la transparència, l’ensenyament lliure, la cultura, l’austeritat racional, l’economia productiva… ha començat. Tot i que ens queden moltes iniciatives per impulsar i molts aspectes per millorar.

Fer un manifest que relate l’excel·lència de totes les accions i no accions del govern del canvi no acabaria sent cert i també seria un gran error. Després d’aquests 365 dies de treball intens les dones i homes d’Esquerra Unida volem continuar sent qui som, volem continuar governant amb humilitat i determinació. Hem demostrat que es pot governar des del poder de la gent. Sense ànim de posar-nos èpics, però tenim el convenciment de que podem continuar fent història. Continuar guanyant la ciutat és un imperatiu moral. Anem a fer-ho.
Assemblea local D’EUPV Xàtiva

No hay comentarios

Dejar respuesta