Article d’opinió: «Des de Compromís Canals respecte al pacte Suma’t i el PP»

Compromís Canals

Gir a la dreta també a Canals: Edu Badal governarà amb el Partit Popular

Després de les eleccions municipals del 28 de maig, el panorama polític a Canals va quedar en suspens. La formació independent Summa’t, liderada per Edu Badal, es va convertir en la peça clau per a la formació del govern local. Tenia l’opció de pactar amb el Partit Popular o arribar a un acord amb el PSOE i Compromís. Finalment, Badal va optar per la primera opció, la qual cosa ha causat sorpresa entre les files valencianistes.

Compromís, partit que va obtindre millors resultats electorals que Summa’t, mostra la seua sorpresa davant la decisió de Edu Badal de pactar amb el Partit Popular. Segons fonts pròximes a la candidata de Compromís, Mai Castells, s’havia oferit fins i tot l’alcaldia a Summa’t malgrat haver obtingut menys vots que ells. La formació valencianista es va mostrar generosa en les negociacions, disposada a cedir regidories i renunciar a interessos partidistes per a treballar en benefici de Canals.

No obstant això, Compromís destaca que ni els regidors del Partit Popular ni els de Summa’t tenen experiència prèvia en la gestió de l’ajuntament, mentre que ells compten amb la trajectòria i el coneixement necessaris. Consideren que el millor per a la localitat era un pacte que combinara experiència i frescor, i estaven disposats a posar la seua experiència al servei de Canals. Per tant, els sorprén l’elecció de Badal de pactar amb la dreta.

Compromís adverteix que realitzaran una oposició útil i tenaç, vigilant de prop tots els contractes i adjudicacions, ja que tenen coneixement de la gestió del Partit Popular quan es tracta d’administrar fons públics. A més, recordaran a l’equip de govern les propostes que van realitzar durant la campanya electoral, esperant que complisquen amb tot el promés.

El pacte entre Summa’t i el Partit Popular a Canals marca un nou escenari polític en la localitat, amb Compromís assumint el seu paper d’oposició i prometent un control rigorós sobre la gestió de l’ajuntament. Resta per veure com es desenvoluparan els pròxims passos i si les decisions preses pel nou govern aconseguiran complir les expectatives de la ciutadania de Canals.

No hay comentarios

Dejar respuesta