Arriba el VII Certamen de Joves Cantautors al festival Música i Lletra de Xàtiva

  • El VII Certamen de Cantautors comptarà amb el concert de Carles Belda & Sanjosex i amb el creador de contingut Alegria de Poble com a presentador
  • Tindrà lloc el diumenge 26 de maig a les 19.00 hores al CCX de Xàtiva
  • El festival es desenvolupa en sis jornades, del 12 de maig al 14 de juny, i les entrades ja estan a la venda al web del Gran Teatre de Xàtiva

Xàtiva 21/05/2024 – El MiL Descobreix: VII Certamen de Joves Cantautores/rs tindrà lloc al CCX el diumenge 26 de maig a les 19.00 hores amb accés gratuït, com a part destacada del festival Música i Lletra de Xàtiva. La final del certamen comptarà amb la proposta musical del músic empordanès Carles Sanjosé i l’acordionista Carles Belda, amb ‘Càntut, cançons de tradició oral’, un projecte que naixia al 2016 amb la voluntat de recuperar cançons que pervivien tan sols en la memòria popular de les comarques gironines i que ara, sis anys i múltiples guardons després, es reedita amb una nova gira i una edició en vinil. A més, el MiL Descobreix estarà presentat per Rixi Barberà, conegut a les xarxes com Alegria de Poble, el creador valencià de contingut que acaba de guanyar el premi al Millor creador revelació de l’any als Premis AMIC-Tresdeu, lliurats a Barcelona el passat mes d’abril.

El festival Música i Lletra continua apostant en aquesta edició pel llançament de nous talents i el MiL Descobreix: VII Certamen de Joves Cantautores/rs repartirà 2.700 euros en premis per a autors no editats. Algunes de les veus emergents que han guanyat el MiL Descobreix en edicions anteriors són Laura Esparza, Xiomara Abello, Pilar McCarthy, Amic dels Cirerers o Lia Sampai.

El Festival Música i Lletra està organitzat per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic Feliu Ventura. Les entrades estaran a la venda al web del Gran Teatre de Xàtiva i a la taquilla física del teatre de 12.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 hores. L’edició d’enguany també manté els preus populars, amb entrades de 8 a 15€, i 1€ per als menors de 12 anys acompanyats. Els concerts que encetaven la programació d’aquesta edició del MiL, amb els dobles concerts de Carles Dénia i Esther i Borja Penalba i Júlia Colom, van exhaurir les localitats disponibles a l’espai modulable del Gran Teatre i van ser tot un èxit de públic i acollida.

El festival
El diumenge 2 de juny arribarà al Gran Teatre de Xàtiva el conegut músic i productor Nacho Mañó, guardonat amb el Premi d’Honor als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2023, que presenta juntament amb Gisela Renes el seu espectacle ‘Câsa’. La cirereta del pastís d’aquesta edició del festival la posarà el portugués Salvador Sobral el dissabte 8 de juny al Gran Teatre, amb ‘Timbre’, el seu esperat retorn discogràfic. Finalment, el punt final del festival serà el 14 de juny, un moment per descobrir les veus de la catalana Maio i el bertzolari (versador) basc Jon Maia.

La il·lustradora valenciana Eixa, nom artístic d’Isa Ruiz Benavent, ha estat enguany l’encarregada d’expressar visualment l’essència del MiL, amb una il·lustració que juga amb la idea estellesiana de ‘la clau que obri tots els panys’, un al·legat per la funció múltiple de la música a les nostres vides: com a expressió, com a eina de lluita, com art viu i com a detonadora d’emocions.

Un festival consolidat
El MiL es consolida any rere any amb cartells aplaudits tant pel públic com per la crítica. Entre els noms que han passat per les seues darreres edicions hi ha veus com Maria Arnal i Marcel Bagès, Vicent Torrent, Maria del Mar Bonet, Ferran Palau, Núria Graham, Paco Ibañez, Clara Peya, Pau Vallvé o Pep Gimeno ‘Botifarra’ entre d’altres. Els il·lustradors valencians dels cartell també formen part dels artistes del festival i les seues gràfiques han estat en mans de Clara Iris, Carles UbeEfe, Elías Taño, Xavier Sellès o Helga Ambak. En els darrers anys, el MiL s’ha consolidat com el festival de referència de la música d’autor a casa nostra, amb visió de servei públic i propiciant un espai per al discurs crític propi de la cultura viva.

No hay comentarios

Dejar respuesta