Arranquen les obres de construcció del nou aulari de l’IES Josep de Ribera a Xàtiva

L’actuació va ser adjudicada finalment a la constructora xativina Cisfercons per 1,2 milions €

Xàtiva, 11 d’abril de 2023.- Amb les tasques d’enderrocament del mur perimetral i l’inici de l’acopi de materials han donat començament les obres d’ampliació de l’institut Josep de Ribera de Xàtiva. Aquesta actuació també es troba inclosa al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. El pressupost inicialment estimat es va haver d’ampliar per actualitzar l’increment de preus dels materials i, de resultes, les obres es van adjudicar finalment per un import superior als 1,2 milions d’euros, sent l’empresa adjudicataria la constructora Cisfercons, S.L., amb seu social a la nostra ciutat.

Aquestes obres d’ampliació figuren al Pla Director d’Inversions 2021-2023 de l’Ajuntament de Xàtiva.

Les obres consistiran en la construcció d’un aulari de tres plantes amb sis aules grans, tres aules menudes, serveis i una ampliació de l’actual cafeteria de l’institut. L’edifici comptarà amb 787 metres quadrats, amb dos accessos des de l’exterior i connectarà amb la resta del complexe per la seua planta superior.

La distribució de cadascuna de les plantes consisteix en un corredor que discorre de nord a sud de l’edifici i des del qual s’accedeix a una aula de petit grup i dues aules generals en cadascuna de les plantes; una cambra d’instal·lacions a la planta baixa i lavabos generals i de persones amb mobilitat reduïda en plantes baixa (de xiques) i primera (de xics), amb unes escales a la part nord de l’edifici que serveixen com a element de comunicació vertical.

Les aules, que tenen una orientació Est, portaran un sistema d’enfosquiment total mitjançant persianes i una protecció per al sol amb un sistema de lames d’alumini verticals orientables manualment. La intervenció a la cafeteria consisteix a fer una ampliació eliminant el mur de càrrega existent entre la mateixa i l’aula contigua situada a l’Est. Totes les estances tenen il·luminació i ventilació directa a excepció dels lavabos per a persones amb mobilitat reduïda.

No hay comentarios

Dejar respuesta