Arranca l’activitat de l’Escola d’Ocupació Escorxador Viu que dona feina a 13 persones a Xàtiva

L’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, va visitar, en el matí de divendres, als alumnes de l’Escola d’Ocupació Escorxador Viu, que acaben de iniciar el seu periode de formació a les instal·lacions del Centre Cultural Xàtiva. L’alcalde va estar acompanyat pel primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente, així com pels regidors de Benestar Social, Xelo Angulo i d’Hisenda, Ignacio Reig.

Cerdà ha expressat la seua satisfacció per l’arranc de l’activitat, ja que segons l’alcalde, “feia molt de temps que Xàtiva no tenia una escola taller i es motiu d’alegria que puguem oferir treball i formació a deu persones per a ajudar-los a integrar-se en el món laboral”.
L’escola d’ocupació `Et Formem Escorxador Viu´ compta amb una subvenció de 64.843 euros per part del Servef. Es tracta d’un projecte mixt de formació i ocupació amb càrrec al Fons Social Europeu. Ha suposat la contractació de 13 persones durant 4 mesos, que es distribuiran en un grup de 10 alumnes treballadors, 1 director que també farà les funcions de professor de recolzament, 1 professor de l’especialitat d’obra i 1 auxiliar administratiu.

L’objecte d’actuació d’aquesta escola d’ocupació és l’antic edifici de l’escorxador municipal. El projecte tindrà una durada de 4 mesos equivalents a 640 hores de formació en alternança amb l’ocupació o la pràctica professional, que estarà adreçada a l’aprenentatge, la qualificació i adquisició d’experiència professional, en aquest cas relacionada amb l’especialitat d’operacions auxiliars de paleta de fàbriques i cobertes.

En relació amb aquest assumpte, el Consorci Provincial de Bombers de València i l’Ajuntament de Xàtiva estan en negociacions perquè l’antic edifici de l’escorxador albergue en un futur un centre de formació de bombers que donaria servei a tota la província de València.

Nou Tècnic Mitjà de Desenvolupament Turístic de l’Ajuntament de Xàtiva 

D’altra banda, el primer edil acaba d’autoritzar la comissió de serveis del funcionari de carrera Eduard Gandia Orts que prestarà serveis a l’Ajuntament de Xàtiva com a nou Tècnic Mitjà de Desenvolupament Turístic a partir de hui. La incorporació de Gandia a la plantilla de treballadors municipals va destinada a reforçar el departament de Turisme que s’amplia així amb un nou funcionari.

No hay comentarios

Dejar respuesta

6 + diez =